Ούβα: Είτε ολοκληρωθεί η σεζόν είτε όχι, η UEFA πρέπει να μάθει τις ομάδες των επόμενων διοργανώσεων

Ο στενός συνεργάτης του Αλεξάντερ Τσέφεριν, Μισέλ Ούβα, τόνισε πως η UEFA θα πρέπει να γνωρίζει έως τον Ιούλιο ποιες ομάδες πρόκειται να συμμετάσχουν στις διασυλλογικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Ούβα: Είτε ολοκληρωθεί η σεζόν είτε όχι, η UEFA πρέπει να μάθει τις ομάδες των επόμενων διοργανώσεων

Τι και αν τα πρωταθλήματα είναι στον «αέρα» λόγω του κορονοϊού, η UEFA σχεδιάζει τα πλάνα της επόμενης σεζόν. Διά στόματος του αντιπροέδρου της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, Μισέλ Ούβα, η UEFA τόνισε για ακόμα μία φορά πως δεν είναι δική της αρμοδιότητα πώς θα ολοκληρωθούν τα εγχώρια πρωταθλήματα.

Οι τρεις επιλογές της UEFA σύμφωνα με τον πρόεδρό της Αλεξάντερ Τσέφεριν

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Κάθε ομοσπονδία, από τις 55 που είναι μέλη της UEFA, έχει την ελευθερία να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα κριθεί το πρωτάθλημα σε συνεννόηση με την κάθε λίγκα».

Από την UEFA η λύση για το πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως μέχρι τον Ιούλιο θα πρέπει να έχουν δηλωθεί οι ομάδες που θα έχουν προκριθεί στις διασυλλογικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, πετώντας έτσι το «μπαλάκι» στην εκάστοτε λίγκα του πρωταθλήματος, η οποία είναι υπεύθυνη πώς θα ολοκληρωθούν οι εγχώριες διοργανώσεις.

Τα σενάρια και τα εμπόδια για να αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα

Ο Ιταλός ανέφερε: «Η UEFA θα ζητήσει τον Ιούλιο τη λίστα με τις ομάδες που έχουν προκριθεί για τις διασυλλογικές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Είτε τελικά ολοκληρώθηκε η σεζόν στα πρωταθλήματα είτε όχι, η UEFA θα πρέπει να γνωρίζει τις ομάδες των επόμενων διοργανώσεων για να καταρτίσει το πλάνο της».