Τα σενάρια και τα εμπόδια για να αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα

Όλα είναι στον αέρα και όλα εξαρτώνται από τον αόρατο εχθρό που έχει εισβάλει τόσο βίαια στις ζωές όλων μας. Για το πότε θα δούμε ξανά μπάλα πολλά σενάρια αναπτύσσονται, αλλά κανένα δεν έχει βάση.

Τα σενάρια και τα εμπόδια για να αρχίσουν ξανά τα πρωταθλήματα

Αυτές οι ημέρες είναι δύσκολες για όλους με την αγωνιστική δραστηριότητα να έχει παγώσει και φυσικά κανείς να μην ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον. Είναι ξεκάθαρο πως καμία ομοσπονδία δεν μπορεί να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα, ούτε να αποφασίσει πότε θα επαναρχίσουν οι αγώνες.

Αλήθεια, πώς θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα;

Ούτε καν η UEFA είναι σε θέση να ξέρει πότε θα αρχίσουν ξανά τα ματς και αν θα τελειώσουν το Champions League και το Europa League. Στην ευρωπαϊκή συνομοσπονδία υπάρχει βεβαιότητα ότι οι δύο διοργανώσεις θα τελειώσουν και γι' αυτό άλλωστε το Euro πήγε για το επόμενο καλοκαίρι.

Το χέρι του στη φωτιά δεν το βάζει κανείς και για τίποτα. Την Κυριακή κυκλοφόρησε σενάριο από τη Γαλλία που θέλει τα πρωταθλήματα να παίζουν μπάλα έως τον Αύγουστο. Άλλοι λένε μέχρι τον Ιούλιο και η UEFA έχει θέσει ως περιθώριο την τελευταία μέρα του Ιουνίου. Για να πάει η δράση πέρα από την 30ή Ιουνίου υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και μάλιστα είναι πολύ σοβαρές.

Πρώτα απ' όλα κινδυνεύει σοβαρά να τιναχτεί στον αέρα το καλαντάρι και της επόμενης σεζόν. Η UEFA δεν το θέλει αυτό και θέλει η επόμενη σεζόν να γίνει κανονικά. Αγώνες μετά τον Ιούνιο σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν μετατροπές και σε συμβόλαια ποδοσφαιριστών.

Όσα λήγουν στις 30 Ιουνίου θα πρέπει να επεκταθούν και αυτό για να γίνει θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι παίκτες και φυσικά να πληρωθούν. Το ίδιο ισχύει και με τους δανεισμούς κι εκεί το θέμα γίνεται πιο περίπλοκο. Το θέμα έθεσε ο γενικός αρχηγός της Σαουθάμπτον, οπότε καταλαβαίνετε ότι τα σενάρια να παίζουν μπάλα όλο το καλοκαίρι για να τελειώσει η σεζόν δεν είναι εύκολο να βρουν εφαρμογή στην πραγματικότητα.

Ακόμη και να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα υπάρχει ένα θέμα. Θα πουν σήμερα στους παίκτες το Σάββατο παίζετε και θα έχετε ματς ανά 3-4 μέρες για να προλάβουμε; Το είχαμε αναφέρει αυτό σε προηγούμενο blog και το είπε και ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξή του στους Ρώσους. Προφανώς και θα χρειαστεί μία προετοιμασία για να μπουν στο γήπεδο, διαφορετικά θα υπάρξουν τραυματισμοί.

Εν κατακλείδι, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά όσο τα παρουσιάζουν αρκετοί, όπως κανένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν δεν έχει βάση. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία του κορονοϊού. Για να είμαστε σωστοί, αυτή τη στιγμή οι προβλέψεις είναι περισσότερο αρνητικές παρά θετικές. Περιμένουμε και βλέπουμε τι θα γίνει, αλλά όλο και πιο κοντά ερχόμαστε σε μία βίαιη διακοπή των διοργανώσεων.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία και όλοι να είναι υγιείς. Πάνω απ' όλα να ξεπεραστεί αυτή η κρίση και όλος ο πλανήτης να επιστρέψει στην κανονικότητά του.