Από την UEFA η λύση για το πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν

Η οικονομική ζημία που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στο ποδόσφαιρο είναι πολύ μεγάλη και στην UEFA θα αποφασίσουν πώς θα διευκολύνουν τις λίγκες για να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Από την UEFA η λύση για το πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν

Την Τετάρτη κυκλοφόρησαν σενάρια σύμφωνα με τα οποία τη Δευτέρα θα γίνει τηλεδιάσκεψη στην οποία οι ομάδες θα αποφασίσουν την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις 16 Μαΐου. Πρώτα απ' όλα καμία από τις ομάδες της λίγκας δεν είχε ενημέρωση για κάτι τέτοιο.

Όλοι αγωνιούν τι θα γίνει με το υπόλοιπο της φετινής σεζόν και φυσικά υπάρχει έντονη ανησυχία και στις ομάδες. Πλέον το θέμα δεν έχει να κάνει μόνο με το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο, αλλά είναι και οικονομικό.

Σε όλη την Ευρώπη η οικονομική ζημία είναι μεγάλη σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων. Να ξεκαθαρίσουμε πως αυτή την εποχή δεν μπορεί κανείς να θέσει ημερομηνίες για την επανέναρξη της σεζόν. Όποια ημερομηνία και να τεθεί επί τάπητος δεν θα έχει σχέση με την πραγματικότητα, διότι εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πανδημία, η οποία κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι σε ύφεση.

Η UEFA σε μία προσπάθεια να διευκολύνει τις λίγκες μετέθεσε το Euro για το καλοκαίρι του 2021. Το έκανε για να δώσει το χρονικό περιθώριο να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Η συνομοσπονδία δεν αποκλείεται να δώσει κι άλλον… αέρα στις λίγκες προκειμένου να καταφέρουν να παίξουν ξανά μπάλα.

Δεν είναι πολύ εύκολο αυτό το σενάριο, αλλά δεν είναι και απίθανο. Η συνομοσπονδία δεν θέλει να πειράξει το καλαντάρι της επόμενης σεζόν, αλλά αντιλαμβάνεται πλέον ότι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πολύ μεγάλα.

Ήδη αρκετές ομάδες στην Ευρώπη και μάλιστα μεγάλες προχωρούν σε μειώσεις συμβολαίων. Η Super League ζήτησε να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ και οι ποδοσφαιριστές. Γίνεται αντιληπτό ότι τα πράγματα ζορίζουν και η οικονομική ζημία θα μεταφερθεί και στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η UEFA είναι αυτή που θα δώσει τη λύση όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, διότι τώρα το μόνο που μπορούν να κάνουν όλοι είναι να περιμένουν.