«Πόλεμος» στην Ελβετία για… Κασάμι

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του προέδρου της Σιόν να τερματίσει τα συμβόλαια εννιά ποδοσφαιριστών επειδή δεν δέχτηκαν μειώσεις λόγω κορονοϊού.

«Πόλεμος» στην Ελβετία για… Κασάμι

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στην Ελβετία με αφορμή την απόφαση του προέδρου της Σιόν να προχωρήσει στον τερματισμό εννιά συμβολαίων και μεταξύ αυτών και του Παϊτίμ Κασάμι. Ο λόγος που προχώρησε σε αυτή την απόφαση ο ισχυρός άνδρας της ελβετικής ομάδας έχει να κάνει με την πρόταση που έκανε στους παίκτες του.

Συγκεκριμένα λόγω της έλλειψης αγωνιστικής δραστηριότητας ο Κριστιάν Κονσταντίν ζήτησε από τους παίκτες του να προχωρήσουν σε μείωση των μισθών τους. Κάποιοι δεν το δέχτηκαν αυτό κι εκείνος αποφάσισε να προχωρήσει στον τερματισμό των συμβολαίων τους.

Αυτό βέβαια έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Ελβετία. Ο σύλλογος ποδοσφαιριστών έχει αντιδράσει ζητώντας από τη διοίκηση της Σιόν να ανακαλέσει την απόφασή της. Ο πρόεδρος της Σιόν κατηγορείται για ομαδικές απολύσεις εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού και αυτό έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Ο Κονσταντίν από την πλευρά του έστειλε επιστολή στον σύλλογο ποδοσφαιριστών, τονίζοντας πως «έχουμε πόλεμο. Οι ποδοσφαιριστές θα περάσουν από μία δύσκολη κατάσταση, αλλά στη συνέχεια θα δουλέψουν κανονικά. Περιμένω τη δική σας πρόταση, αλλά να ξέρετε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί». Επίσης, επειδή κατηγορείται για ομαδική απόλυση, τονίζει πως αυτό θα ίσχυε αν είχε διώξει δέκα παίκτες και όχι εννιά, όπως έκανε τώρα.

Βέβαια υπάρχουν αντιδράσεις και για τη στάση που τηρούν οι ποδοσφαιριστές. Στην Ελβετία θεωρείται ακραία η στάση των παικτών όταν στην Μπορούσια Γκλάντμπαχ οι παίκτες έχουν χαρίσει ένα μέρος του μισθού τους προκειμένου να διευκολύνουν τον σύλλογο σε αυτή τη δύσκολη φάση.