Ντίμι Κωνσταντόπουλος στο «ΦΩΣ» για Γουλβς, Τραορέ και Τσιμίκα

Ο Ντίμι Κωνσταντόπουλος «ακτινογραφεί» την αντίπαλο του Ολυμπιακού στους «16» του Europa LeagueΓουλβς και τον πρώην συμπαίκτη του στη Μίντλεσμπρο, Τραορέ. Τι λέει για τον Κώστα Τσιμίκα, που αρέσει πολύ στην Αγγλία.

Ντίμι Κωνσταντόπουλος στο «ΦΩΣ» για Γουλβς, Τραορέ και Τσιμίκα

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Ντίμι Κωνσταντόπουλος έπαιξε πολλά χρόνια τερματοφύλακας στην Αγγλία, σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, από την πιο μεγάλη ως την πιο μικρή. Ξέρει πολύ καλά τη Γουλβς και πριν ανέβει Premier League και στην ακμή της πλέον. Ήταν συμπαίκτης με τον Τραορέ στη Μίντλεσμπρο, το αστέρι της Γουλβς. Έζησε στην Αγγλία τον αντίκτυπο της πρόκρισης του Ολυμπιακού επί της Άρσεναλ. Κάνει μαθήματα και παίρνει τα διπλώματα της προπονητικής εκεί.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 4/3/2020

Πες μου τι έλεγαν στην Αγγλία για την πρόκριση του Ολυμπιακού. Τα media και ο κόσμος.

Όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος εδώ αυτό συζήταγε. Εντυπωσιασμένοι από την απόδοση του Ολυμπιακού. Στην Άρσεναλ θεωρούσαν εύκολη την πρόκριση μετά το πρώτο ματς και έπαθαν σοκ!

Έχεις φίλους Άρσεναλ εκεί και φίλους Τότεναμ;

Ναι, βεβαίως. Οι της Άρσεναλ δεν μιλιόνταν και οι της Τότεναμ ήταν περιχαρείς! Διότι έχουν μεγάλη κόντρα μεταξύ τους.

Πόσα χρόνια ζεις στην Αγγλία;

14 χρόνια. Και ειδικά στο Χάρτλπουλ 10-11 χρόνια συνολικά.

Τι είναι οι πιο πολλοί οπαδοί εκεί;

Χάρτλπουλ! Έτσι γίνεται στις μικρές πόλεις στην Αγγλία.

Τι κάνεις εσύ τώρα;

Σταμάτησα το ποδόσφαιρο στα 41 μου αυτή τη σεζόν και παίρνω διπλώματα προπονητικής. Έπαιξα σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και σταμάτησα στη Τσάμπιονσιπ με την Μίντλεσμπρο.

Τι διπλώματα έχεις πάρει;

Ήδη τελείωσα το ΟΥΕΦΑ Γ' και το ΟΥΕΦΑ Β' πριν λίγες μέρες. Όταν τελειώσω και το ΟΥΕΦΑ Α' ως το τέλος του 2020 ελπίζω, θα μπορώ να δουλέψω ακόμα και στην Τσάμπιονσιπ. Μετά θα μου μένει να πάρω το ΟΥΕΦΑ PRO.

Το είδες το ματς του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ;

Ναι, βεβαίως.

Ποιος σου άρεσε πιο πολύ;

Μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ο Τσιμίκας. Και ακούω ότι πολλά μάτια αγγλικών ομάδων είναι πάνω του. Θα έρθει πιστεύω μεγάλη πρόταση για αυτόν τον παίκτη, είναι στόχος. Έχει το στιλ του μπακ που αρέσει πολύ στις αγγλικές ομάδες και στον κόσμο εδώ. Είναι γρήγορος, βγαίνει μπροστά και γίνεται επικίνδυνος, έχει καλή σέντρα, είναι και δυνατός στα αμυντικά του καθήκοντα, ταιριάζει στην Premier League!

Πες μου τώρα για την Γουλβς που την ήξερες και από τις μικρότερες κατηγορίες.

Την Γουλβς την έφτιαξε ο Πορτογάλος προπονητής της που έφερε πολύ καλούς παίκτες στην ομάδα- και συμπατριώτες του. Άλλαξε το στιλ που έπαιζε η Γουλβς και με το που την ανέλαβε ανέβηκαν κατευθείαν στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπήρχαν φορές που αγωνίζονταν ακόμα και να μην πέσουν στην τρίτη κατηγορία. Όχι μόνο την ανέβασε στην Πρέμιερ Λιγκ, τη βελτιώνει συνεχώς, παίρνει παίκτες και τους κάνει καλύτερους. Είχα συμπαίκτη τον Τραορέ στην Μίντλεσμπρο και ξέρω πώς ήταν και πώς έγινε.

Πες μου για αυτόν, είναι το αστέρι της Γουλβς τώρα.

Είναι όχι μόνο το αστέρι της Γουλβς, αλλά όλοι μιλάνε για αυτόν στην Premier League. Είναι απίστευτα γρήγορος και τρομερά δυνατός. Όμως όταν τον είχα συμπαίκτη μου είχε προβλήματα στο τακτικό κομμάτι, δεν ήταν στο καλύτερο επίπεδο.

Σε εσάς σε τι θέση έπαιζε;

Σε εμάς έπαιζε εξτρέμ. Είχαμε διαφορετικό σύστημα, παίζαμε με 4 πίσω. Τώρα στη Γουλβς που παίζει με 3 στόπερ, ο Τραορέ παίρνει όλη την πλευρά.

Αυτός δεν είναι ο καλύτερος παίκτης της Γουλβς τώρα;

Ναι, πριν λίγες μέρες έπαιξαν με τη Λίβερπουλ και ο Κλοπ είπε για αυτόν ότι είναι ασταμάτητος! Έχουν πολύ καλή ομάδα, πολύ οργανωμένη. Στην Ευρώπη πάνε πολύ καλά, και στην Premier League για το μέγεθος του συλλόγου τους πάνε σούπερ. Μιλάμε για ομάδα που ήταν στη δεύτερη κατηγορία και πάλευε να μην πέσει. Και πιο πριν ήταν και στην τρίτη κατηγορία.

Πες μου για την έδρα τους.

Έχω παίξει εκεί, δεν είναι εύκολη. Δεν έχει σχέση με την έδρα της Άρσεναλ που οι εξέδρες είναι λίγο πιο μακριά από την αγωνιστικό χώρο. Στην έδρα της Γουλβς ο κόσμος είναι πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο, θα είναι δύσκολη εμπειρία αυτή για την Ολυμπιακό. Το γήπεδο χωράει 30.000 , είναι το πατροπαράδοτο παλιό τετράγωνο αγγλικό γήπεδο.

Εφόσον πέρασε ο Ολυμπιακός την Άρσεναλ, είναι φαβορί για να περάσει και την Γουλβς, ή όχι;

Είναι διαφορετική ομάδα η Γουλβς από την Άρσεναλ. Διαφορετικό στιλ ποδοσφαίρου, διαφορετική τακτική και σύστημα, διαφορετική έδρα. Πιστεύω ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού θα τους μελετήσει πολύ καλά, όπως μελέτησε πολύ καλά την Άρσεναλ, με εντυπωσίασε ο τρόπος που έπαιξε ο Ολυμπιακός, ήταν πολύ διαβασμένος. Για εμένα, κλειδί για την πρόκριση τώρα θα είναι ειδικά το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη. Να έχει θετικό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός, και όταν λέω θετικό μιλάω όχι μόνο για νίκη αλλά ακόμα και για το 0-0! Να μπορεί να έρθει στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός και να μην χρειάζεται διακαώς να νικήσει και να επιτεθεί παρατεταμένα.

Ως πόλη πώς είναι;

Δεν τη λες τουριστική... Δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο. Έχει μεγάλες πόλεις γύρω, το Μπέρμιγχαμ, το Κόβεντρι. Ποδοσφαιρούπολη κατά κόρον.

Η υστερία με τον κορονοϊό έχει φτάσει και εκεί;

Ναι, και εδώ υπάρχει αυτό, είναι “μόδα” στα media. Λένε όμως ότι είναι επαρκώς προετοιμασμένοι.

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε σε 2 χρόνια Μίλαν και Άρσεναλ. Θα σε εκπλήξει αν τον δεις να φτάνει στον ημιτελικό;

Όχι, καθόλου. Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι είναι πολύ οργανωμένη ομάδα και ικανή να αντέξει σε παιχνίδι έντασης υψηλού επιπέδου. Ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Αυτά είναι προς τιμήν του προπονητή του. Έχει όλες τις προδιαγραφές να προχωρήσει και να φτάσει μακριά.

Δεν υπάρχουν και μεγαθήρια στη διοργάνωση φέτος.

Ναι, το θεωρώ ευκαιρία για τον Ολυμπιακό φέτος με λίγη τύχη να φτάσει μακριά.