Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Clasico… πάρτι με εκλεκτούς καλεσμένους!

Μερικοί από τους εκατομμύρια φιλάθλους που θα παρακολουθήσουν το πολυαναμενόμενο Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα (1/3, 22:00) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», θα έχουν μαζί τους εκλεκτή παρέα, όπως τους Σάμουελ Ετό, Φερνάντο Ιέρο και Ράφαελ Μαρκές!

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα: Clasico… πάρτι με εκλεκτούς καλεσμένους!

Εκατομμύρια φίλαθλοι θα καθηλωθούν το βράδυ της Κυριακής (1/3, 22:00) μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες, προκειμένου να παρακολουθήσουν το πιο διάσημο ποδοσφαιρικό ζευγάρι του κόσμου. Περίπου 500.000.000 τηλεθεατές σε 183 χώρες αναμένεται να δουν ζωντανά το clasico και να μεταφερθούν νοερά από κάθε γωνιά της Γης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όπου η Ρεάλ θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα στο απόλυτο ντέρμπι του ισπανικού πρωταθλήματος.

Μερικοί εξ αυτών θα είναι πιο... τυχεροί, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το μεγάλο παιχνίδι με εκλεκτή παρέα, χάρη στα ειδικά events που έχει προγραμματίσει η La Liga σε τρεις μακρινές γωνιές του πλανήτη. Τρία μεγάλα πάρτι θα στηθούν στο Λάγκος της Νιγηρίας, στην Μπαρανκίγια της Κολομβίας και στην Πόλη του Μεξικού, με ξεχωριστούς καλεσμένους τρεις παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που έχουν «γράψει» τη δική τους ιστορία με τη φανέλα των δύο μονομάχων.

Στη Νιγηρία, το event έχει προγραμματιστεί στην παραλία του νησιού Βικτόρια, στο Λάγκος. Περίπου 1.200 φίλαθλοι αναμένεται να δώσουν το «παρών», μαζί με τον παλιό Καμερουνέζο άσο Σαμουέλ Ετό, ο οποίος ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη Ρεάλ, αλλά «έλαμψε» επί μία πενταετία (2004-2009) με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, με την οποία κατέκτησε δύο Champions League, τρία πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο Ισπανίας.

Στην αθλητική εγκατάσταση "Coliseo Umberto Perea", στην Μπαρανκίγια της Κολομβίας, θα συγκεντρωθούν 3.000 τυχεροί φίλαθλοι, σε μία γιορτή που θα ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι (τοπική ώρα) με μία σειρά δραστηριοτήτων και θα κορυφωθεί με την παρακολούθηση του μεγάλου αγώνα μέσα από γιγαντοοθόνη. Μία από τις μεγαλύτερες μορφές στη σύγχρονη ιστορία της Ρεάλ, ο επί σειρά ετών αρχηγός των «μερένγκες» Φερνάντο Ιέρο, θα βρίσκεται στην Κολομβία ως πρεσβευτής της La Liga, μεταφέροντας τις δικές του παραστάσεις από τις συνολικά 37 συμμετοχές του σε clasico (έβδομος στη σχετική λίστα).

Η πιο μεγάλη προσέλευση κοινού αναμένεται στην Πόλη του Μεξικού, καθώς περίπου 5.000 άτομα αναμένεται να συρρεύσουν στο πάρκο "Chapultepec". Γκεστ σταρ στο πάρτι που διοργανώνουν οι Μεξικανοί είναι ο παλιός αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας, Ράφαελ Μαρκές, ο οποίος αγωνίστηκε στην Μπαρτσελόνα για επτά χρόνια (2003-2010), κατακτώντας στο διάστημα αυτό δύο Champions League, τέσσερα πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο Ισπανίας, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων και ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Δημόσιες προβολές του μεγάλου αγώνα έχουν προγραμματιστεί σε ακόμη 16 χώρες του κόσμου, από το Σίδνεϊ και τη Νέα Υόρκη ως την Αίγυπτο και το Λουξεμβούργο.