Νόμος είναι το δίκιο του…. οικονομικά ισχυρού στην Primera Division!

Στην Μπαρτσελόνα δόθηκε το «παραθυράκι» απόκτησης του Μπρέιθγουεϊτ, εκτός μεταγραφικής περιόδου, αλλά όχι στη Λεγκανές η δυνατότητα άρνησης, ή αναπλήρωσης του...

 

Νόμος είναι το δίκιο του…. οικονομικά ισχυρού στην Primera Division!

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 20 μέρες μετά το κλείσιμο της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου πήρε επιθετικό η Μπαρτσελόνα!

Επιθετικό για να καλύψει το κενό του Λουίς Σουάρες - που μετά τον ημιτελικό του Ισπανικού Σούπερ Καπ και την ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης χειρουργήθηκε στο γόνατο, χάνοντας, πρακτικά, το υπόλοιπο της σεζόν – και του Ουσμάν Ντεμπελέ, που υποτροπίασε λίγες μέρες πριν την επάνοδο του μπαίνοντας κι εκείνος κάτω από το νυστέρι.

Μάλιστα το χρονικό διάστημα της απουσίας του «κρυστάλλινου» Γάλλου (σ. 9ος τραυματισμός σε 2,5 χρόνια στα «μπλαουγκράνα»!) που υπολογίζεται στους 6 μήνες, έδωσε το δικαίωμα στην Μπάρτσα να υπογράψει τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ, εκτός μεταγραφικής περιόδου.

Κι αυτό γιατί, κατά παρέγκλιση των κανόνων της FIFA, oι ομάδες της Primera Division μπορούν να αποκτήσουν παίκτη, όλο το χρόνο, εφόσον χρειάζεται ν’ αναπληρώσουν το κενό κάποιου που θα λείψει, λόγω τραυματισμού, για, τουλάχιστον, 5 μήνες.

Παίκτη από ομάδα της χώρας της Ιβηρικής, με δικαίωμα συμμετοχής μόνο στις εσωτερικές διοργανώσεις.

Μάλιστα υπάρχει ειδικό ιατρικό κλιμάκιο, που εξετάζει τις επίμαχες περιπτώσεις, ώστε να μην υπάρξουν λοβιτούρες κι ομάδες ενισχυθούν προφασιζόμενες «τραυματισμούς»...

Η περίπτωση Σιόβα - Βαλένθια...

Το νομικό «παραθυράκι» προσπάθησε να εκμεταλλευθεί η Βαλένθια, λόγω του τραυματισμού του Γκαράϊ (επίσης απουσία πέραν των 5 μηνών, λόγω χιαστών) και γι’ αυτό ακούστηκε ότι εξετάζει την περίπτωση του Δημήτρη Σιόβα (από την οποία θ’ αποκόμιζε κι οικονομικά οφέλη ο Ολυμπιακός).

Ωστόσο αντί του 31χρονου, διεθνούς, Έλληνα αμυντικού, η Λεγκανές έχασε τον 28χρονο διεθνή Δανό.

Που αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα για να καλύψει τις επιθετικές της «τρύπες», αλλά και τους ερασιτεχνισμούς των διοικούντων της και του Αμπιντάλ, που, κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, όχι μόνο δεν κατάφεραν να πάρουν κάποιον παίκτη, αλλά (παρότι η απουσία του Σουάρες ήταν δεδομένη...) έδωσαν δανεικούς σε Ρόμα και Mπράγκα τους, νεαρούς, Κάρλες Πέρεθ κι Άμπελ Ρουίθ αντίστοιχα!

Κατά σατανική σύμπτωση, ανήμερα της καταβολής των 18 εκατομμυρίων της ρήτρας του Σκανδιναβού, στη Λεγκανές, από την Μπάρτσα, οι προαναφερθέντες σκόραραν στο Europa League!

Κάτι που ποσώς ενδιαφέρει την ομάδα της Μαδρίτης, η οποία δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, αφ’ ης στιγμής οι Καταλανοί κατέβαλαν τη ρήτρα.

Είχαν αρνηθεί να διαπραγματευθούν, αλλά δεν μπορούσαν να εμποδίσουν την μετακίνηση του, περαιτέρω...

Οι Καταλανοί ...μετακύλησαν το πρόβλημα τους, στους Μαδριλένους!


Έτσι, έχοντας δώσει κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου τον Εν Νεσιρί στην Σεβίλλη (παρεμπιπτόντως κι εκείνος σκόραρε στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση...) και χάνοντας τον Μπρέιθγουεϊτ (των 6 γκολ, στο πρωτάθλημα, ενώ όλη η υπόλοιπη ομάδα είχε 12!) ξέμειναν εκείνοι από επιθετικό!

Για το λόγο αυτό βγήκε ο πρόεδρος τους, Μάρτιν Ορτέγκα και τα... έχωσε στις αρχές του Ισπανικού ποδοσφαίρου: «Είναι ένας κανονισμός άδικος τον οποίο εκμεταλλεύθηκε η Μπαρτσελόνα, αλλά τιμωρεί την Λεγκανές. Η συμπεριφορά της Μπάρτσα ήταν η σωστή. Δεν έχουμε παράπονα απ’ αυτούς γιατί έπραξαν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί πρέπει το πρόβλημα τους να μετακυλύεται σ’ εμάς».

Κι αυτό ακριβώς συνέβη, αφού η Βασιλική Π.Ο. της Ισπανίας, στην οποία απευθύνθηκαν, για να τους δώσει το δικαίωμα μεταγραφής, τους το αρνήθηκε, αφού δεν υπάρχει καμιά σχετική πρόβλεψη στον επίμαχο κανονισμό.

Μάλιστα βρήκε την ευκαιρία ο πρόεδρος της, Λουίς Ρουμπιάλες, να τα βάλει με τον ομόλογο του (κι ορκισμένο εχθρό του...) της Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας ,λέγοντας πως η ανώτατη ποδοσφαιρική αρχή της χώρας είχε προτείνει την κατάργηση του συγκεκριμένου κανονισμού, αλλά η Λίγκα είχε αρνηθεί.

Κι ενώ τα «βουβάλια» (Λίγκα και Π.Ο., αλλά και τα ΜΜΕ που πρόσκεινται σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης) τσακώνονται για το κατά πόσον «το νόμιμο είναι κι ηθικό», η προτελευταία (στην ισοβαθμία...) Λεγκανές καλείται να σωθεί «πληρώνοντας τα σπασμένα» της ατυχίας, της ανοργανωσιάς της Μπαρτσελόνα αλλά και της επιλογής του Σετιέν που δεν ήθελε ούτε τον Άνχελ (Χετάφε), ούτε τον γνώριμο μας, ελέω ΠΑΟΚ, Λούκας Πέρεθ (Αλαβές)...

Ήταν γνωστό ότι (και) στο Ισπανικό ποδόσφαιρο, ισχύει το γνωμικό πως «το μεγάλο (οικονομικά) ψάρι, τρώει το μικρό», αλλά να θεσμοθείται κιόλας…