Ο Τσόρι πίνει νερό στο όνομα του Σιόβα

Τι δήλωσε ο σκάουτ του Ολυμπιακού, Τσόρι Ντομίνγκες για το ενδιαφέρον της Βαλένθια για τον Δημήτρη Σιόβα.

Ο Τσόρι πίνει νερό στο όνομα του Σιόβα

Ο Δημήτρης Σιόβας έχει αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεταγραφικό παζάρι. Τον έχει βάλει στο μεταγραφικό της στόχαστρο η Βαλένθια και αναμένονται άμεσα εξελίξεις.

Το συμβόλαιο του πρώην αμυντικού του Ολυμπιακού και νυν της Λεγανές λήγει το καλοκαίρι του 2021, ενώ προορίζεται για αντικαταστάτης του Εζέκιελ Γκαράι, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών.

Ο Σιόβας έχει φέτος δεκαπέντε συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με την φανέλα της ισπανικής ομάδας ενώ συνολικά έχει τέσσερα γκολ, δυο ασίστ και 98 συμμετοχές στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην Ισπανία.

«Ικανός ν' ανταπεξέλθει στο βάρος»

Ο σκάουτ του Ολυμπιακού, Τσόρι Ντομίνκες, κλήθηκε να μιλήσει στο ραδιόφωνο της Marca για τον πρώην συμπαίκτη του, Δημήτρη Σιόβα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βαλένθια κοιτάζει επίσης τους Χόρχε Σάενθ και Μοχάμεντ Σαλίσου για την ίδια θέση.

Ο Τσόρι είπε για τον Σιόβα: «Ήμουν συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό. Παίξαμε μαζί στο Champions League. Έκανε τη διαφορά. Η Βαλένθια είναι μια ομάδα, στην οποία πρέπει να νικάς. Νομίζω ότι ικανός ν' ανταπεξέλθει στο βάρος της φανέλας της Βαλένθια».

Η Βαλένθια μπορεί κατ' εξαίρεση να προχωρήσει σε προσθήκη ποδοσφαιριστή παρά το γεγονός ότι έχει λήξει η μεταγραφική περίοδο. Στην Ισπανία υπάρχει κανονισμός που που επιτρέπει σε ομάδες της Liga να προχωρήσουν σε μεταγραφή σε συγκεκριμένη θέση, σε περίπτωση που ποδοσφαιριστής σε αυτή τη θέση τραυματιστεί σοβαρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως μετέδωσε το Radio Marca Valencia η Βαλένθια προσέλαβε τον Νταβίντ Φουστέρ στην Ακαδημία του συλλόγου.

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού

Τις εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Σιόβα παρακολουθεί ο Ολυμπιακός, διότι μπορεί να εισπράξει ένα σημαντικό ποσό.

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά Μέσα η Λεγανές έχει παραπέμψει τη Βαλένθια στη ρήτρα του ποδοσφαιριστή. Αυτή είναι ύψους 11.500.000€ κάτι που σημαίνει πως αν οι «νυχτερίδες» θέλουν τον παίκτη θα πρέπει να βγάλουν αυτό το ποσό από το ταμείο τους.

Το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός έχει διατηρήσει ποσοστό μεταπώλησης ύψους 15%. Αυτό σημαίνει πως αν η Λεγανές καταφέρει και πουλήσει τον ποδοσφαιριστή με αυτά τα χρήματα τότε θα μπουν στο ταμείο των Πειραιωτών κάτι περισσότερο από 1,5 εκατ. ευρώ.

Το αργότερο έως σήμερα, οι Ισπανοί εκτιμούν ότι θα έχει κλείσει οριστικά το θέμα της Βαλένθια με τον Σιόβα.