Ο ΑΠΟΕΛ αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα

Οι πέντε διαφορετικοί προπονητές μέσα σε 7 μήνες στον ΑΠΟΕΛ και η τελευταία «ζαριά» της ομάδας στο κυνήγι του εφετινού τίτλου στην Κύπρο.

Ο ΑΠΟΕΛ αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα

Σε γνώριμα «λημέρια» βρέθηκε και πάλι ο Μαρίνος Ουζουνίδης, καθώς έπειτα από 12 χρόνια επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ. Ο Έλληνας προπονητής έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κυανοκίτρινους» ως το τέλος της σεζόν και ανέλαβε το δύσκολο έργο να επαναφέρει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στην Ευρώπη.

Η διοίκηση του συλλόγου από την άλλη, με αυτήν την πρόσληψη παίζει ουσιαστικά την τελευταία της «ζαριά» στην προσπάθειά της να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

Το αξιοσημείωτο, όμως, είναι ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει καταφέρει να πορευτεί και εφέτος με έναν προπονητή, αλλά αντίθετα οι ιθύνοντες αλλάζουν τους τεχνικούς σαν… τα πουκάμισα, με την ελπίδα να φτάσουν οι πρωταθλητές στα θετικά αποτέλεσμα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Ουζουνίδης έγινε πλέον ο πέμπτος προπονητής που κάθεται στον «ηλεκτρικό» πάγκο του συλλόγου και μάλιστα… μέσα σε ένα διάστημα μόλις επτά μηνών!

Όλη αυτή την περίοδο η απόδοση της κυπριακής ομάδας ήταν επιεικώς μέτρια, ενώ παράλληλα δεν ήταν και λίγα τα μεγάλα της «αστέρια» που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Μοιραία, λοιπόν, ήρθαν τα αρνητικά αποτελέσματα, με τον ΑΠΟΕΛ να απολύει και να προσλαμβάνει προπονητές και σήμερα να βρίσκεται… πέντε πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Ανόρθωση στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.

Από τον Τραμετσάνι στον Ουζουνίδη

Η αγωνιστική περίοδος στην ομάδα είχε ξεκινήσει με τον Πάολο Τραμετσάνι, ο οποίος απολύθηκε τον περασμένο Αύγουστο μετά την εντός έδρας ήττα από την Καραμπάκ με 2-1 για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, που σήμανε και το τέλος της πορείας των πρωταθλητών στα «σαλόνια» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ακολούθησε ο Τόμας Ντολ που ανέλαβε τα «ηνία» για 17 ματς και αποτέλεσε παρελθόν μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό Λευκωσίας, για να έρθει εν συνεχεία και ο Λουκάς Χατζηλουκάς, που κάθισε στον πάγκο σε μόλις τρία ματς πριν αποχωρήσει από την θέση του λίγο πριν την Πρωτοχρονιά. Επόμενος στην λίστα ήταν ο Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν, του οποίου η θητεία κράτησε 45 ημέρες πριν δει και αυτός την… πόρτα της εξόδου εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων του ΑΠΟΕΛ.

Το επόμενο διάστημα θα είναι κομβικό για τον σύλλογο στην μάχη που θα δώσει τόσο για τον τίτλο στην κατηγορία, όπως επίσης και στο Europa League, εκεί όπου κοντράρεται με την Βασιλεία στην φάση των «32» της διοργάνωσης και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αν ο Έλληνας προπονητής θα δικαιώσει τους ιθύνοντες της ομάδας για την επιλογή τους προς το πρόσωπό του.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο ΑΠΟΕΛ είχε να πορευτεί με έναν μόνο προπονητή σε μία ολόκληρη σεζόν από την περίοδο 2016/17, όταν στον πάγκο του βρισκόταν ο Τόμας Κρίστιανσεν.