Μεταγραφές στην Γιουνάιτεντ με καθυστέρηση... έξι μηνών!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενίσχυσε την μεσαία γραμμή και την επίθεσή της με τους Μπρούνο Φερνάντες και Οντιόν Ιγκάλο αντίστοιχα, κάτι όμως που έπρεπε να το είχε πράξει από το καλοκαίρι και όχι στα μέσα της σεζόν

Μεταγραφές στην Γιουνάιτεντ με καθυστέρηση... έξι μηνών!

Κινήσεις της τελευταίας στιγμής έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεταγραφικό «παζάρι» του Ιανουαρίου και λίγο πριν το κλείσιμο του «παραθύρου» πρόσθεσε στο ρόστερ της τόσο τον Μπρούνο Φερνάντες από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας όσο και τον Οντιόν Ιγκάλο από την κινέζικη Σαγκάη Σένχουα.

Με τον Πορτογάλο και τον Νιγηριανό οι «κόκκινοι διάβολοι» ενίσχυσαν την μεσαία γραμμή και την επίθεση αντίστοιχα, ενόψει της προσπάθειας που καταβάλουν εφέτος για την διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου, όπως επίσης και για την μάχη που θα δώσουν για την κατάκτηση του Europa League.

Η αλήθεια όμως είναι, πως οι μεταγραφές αυτές έπρεπε να είχαν γίνει στον αγγλικό σύλλογο το καλοκαίρι και όχι στα μέσα της σεζόν! Τότε που η ομάδα είχε ήδη παραχωρήσει τους Λουκάκου και Αλέξις Σάντσες στην Ίντερ, με αποτέλεσμα να έχει ελλείψεις στην επίθεση, ενώ παράλληλα είχε και το… θέμα με τον Πολ Πογκμπά, ο οποίος επέμενε πεισματικά στην αποχώρησή του από την ομάδα.

Για τον τελευταίο, από τον περασμένο Ιούλιο γράφαμε πως η Μάντσεστερ έπρεπε να ξεχάσει το ενδεχόμενο παραμονής του και να κοιτάξει πως θα επωφεληθεί από την πώλησή του. Εκ του αποτελέσματος όμως, ο Γάλλος μέσος παρέμεινε και μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί σε μόλις οκτώ αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Σημαντικές προσθήκες, αλλά…

Όσον αφορά τους παίκτες που αποκτήθηκαν, οι προσδοκίες είναι μεγάλες στην Γιουνάιτεντ. Πρώτα απ’ όλα, ο Μπρούνο Φερνάντες έχει ήδη αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις από την καριέρα του στην Σπόρτινγκ. Ας μην ξεχνάμε, πως στο πρώτο μισό της εφετινής περιόδου μέτρησε 15 γκολ και 14 ασίστ σε 28 παιχνίδια με τα «λιοντάρια», ενώ συνολικά στον σύλλογο είχε 63 γκολ και 52 ασίστ σε 137 ματς.

Ο 25χρονος χαφ από την σεζόν 2017/18 μέχρι σήμερα και σε σύγκριση με οποιονδήποτε άλλον παίκτη του πορτογαλικού πρωταθλήματος, ήταν ο ποδοσφαιριστής που είχε συμμετοχή στα περισσότερα γκολ (67), σημείωσε τα πιο πολλά τέρματα εκτός αντίπαλης περιοχής (9) και δημιούργησε τις πιο πολλές ευκαιρίες για την ομάδα του (239), ενώ παράλληλα είχε και τα περισσότερα σουτ εντός στόχου (114).

Αυτό που μένει να φανεί, ωστόσο, είναι αν θα καταφέρει να συνεχίσει έτσι και στην Αγγλία, σε ένα σαφέστατα πιο δύσκολο και πιο απαιτητικό πρωτάθλημα. Επιπρόσθετα, δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα και με την προσαρμογή του, αφού και στο παρελθόν είχε αφήσει καλές εντυπώσεις αγωνιζόμενος στην Ιταλία με Ουντινέζε και Σαμπντόρια.

Όσο για τον Οντιόν Ιγκάλο; Το σημαντικό για τον Νιγηριανό επιθετικό είναι ότι έχει ήδη εμπειρία από την Premier League από την καριέρα του στην Γουότφορντ. Το 2015 πέτυχε 29 γκολ με τις «σφήκες» στην Αγγλία εκείνο το ημερολογιακό έτος, ενώ με την εθνική του ομάδα ήταν πρώτος σκόρερ το 2019 τόσο στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής με 7 τέρματα, όσο και στην τελική φάση της διοργάνωσης στα γήπεδα της Αιγύπτου με 5 γκολ.

Σημαντικές λοιπόν και οι δύο μεταγραφές για την Γιουνάιτεντ, αλλά όπως προαναφέραμε… με καθυστέρηση έξι μηνών! Και βέβαια, δεν αρκούν για να επιστρέψει ο σύλλογος στις μεγάλες επιτυχίες, αφού εκτός από περαιτέρω ενίσχυση, η Μάντσεστερ χρειάζεται πρώτα απ’ όλα σωστό πλάνο αλλά και έναν… κατάλληλο προπονητή!