Χαμένη υπόθεση ο Πογκμπά για την Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ πρέπει να ξεχάσει το ενδεχόμενο παραμονής του Γάλλου μέσου και να κοιτάξει πως θα επωφεληθεί από την πώλησή του

Χαμένη υπόθεση ο Πογκμπά για την Γιουνάιτεντ

Ο Πολ Πογκμπά επέστρεψε στο Μάντσεστερ από τη Νέα Υόρκη και ακολούθησε την αποστολή της Γιουνάιτεντ με προορισμό την Αυστραλία, όπου ο αγγλικός σύλλογος θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Την ίδια στιγμή, όμως, το μέλλον του Γάλλου μέσου στους «κόκκινους διαβόλους» παραμένει… μυστήριο για δυνατούς λύτες, αφού τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Γιουβέντους συνεχίζουν να «ερίζουν» για την απόκτησή του.

Ο διεθνής άσος έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από το «Ολντ Τράφορντ» αυτό το καλοκαίρι, τόσο με δηλώσεις του όσο και με αντίστοιχες του ατζέντη του, Μίνο Ραϊόλα. Και πιο ξεκάθαρο δεν μπορεί να γίνει πλέον, πως ο ίδιος μετρά τον χρόνο αντίστροφα πριν ανοίξει ένα νέο «κεφάλαιο» στην καριέρα του.

Αντίθετα, η Γιουνάιτεντ επιμένει ακόμα στην στάση της να τον κρατήσει στο δυναμικό της και να κλείσει την πόρτα στους «μνηστήρες» για την παραχώρησή του.

Στο σημείο, όμως, που έχει φτάσει η κατάσταση με τον Πογκμπά, για την Μάντσεστερ η πώλησή του είναι... μονόδρομος, ώστε να μην μπει σε νέες περιπέτειες στη νέα χρονιά.

Το πάθημα να γίνει μάθημα

Η κόντρα του Γάλλου με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο πρώτο μισό της περσινής αγωνιστικής περιόδου μοιραία επηρέασε γενικότερα τα αποδυτήρια της Μάντσεστερ και το κακό κλίμα που επικρατούσε στο εσωτερικό του συλλόγου δεν άργησε να αποτυπωθεί και στα αποτελέσματά του, με αποτέλεσμα την απόλυση του Πορτογάλου τεχνικού τον περασμένο Δεκέμβρη.

Πριν τα Χριστούγεννα η Γιουνάιτεντ είχε ήδη απομακρυνθεί από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και είχε χάσει το «τρένο» για την διεκδίκηση του τίτλου, ενώ στην συνέχεια βρέθηκε με τον Σόλσκιερ να κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει μια θέση για την πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ, την οποία και εκ του αποτελέσματος δεν εξασφάλισε με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Champions League.

Προκειμένου λοιπόν να ρισκάρει ο σύλλογος να επιστρέψει σε ανάλογες καταστάσεις και την νέα σεζόν, η Μάντσεστερ ίσως χρειαστεί να επανεξετάσει αυτό το διάστημα την επιλογή της να επιμείνει στην στάση να κρατήσει τον Πογκμπά στο ρόστερ της, αφού μοιραία αργά ή γρήγορα η «δυσφορία» του ποδοσφαιριστή θα επηρεάσει για ακόμα μία φορά το εσωτερικό της.

Η Γιουβέντους εμφανίζεται διατεθειμένη να δαπανήσει κοντά στα 140 εκατομμύρια ευρώ για τον παίκτη, τον οποίο πούλησε 100 εκατομμύρια μόλις πριν από λίγα χρόνια στους «κόκκινους διαβόλους», ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης με την σειρά της ετοιμάζει (σύμφωνα με την «L’ Equipe») νέα βελτιωμένη προσφορά που θα φτάνει τα 150 εκατομμύρια, αφού η προηγούμενη ύψους 80 εκατομμυρίων κι έναν εκ των Μπέιλ ή Ίσκο δεν έγινε αποδεκτή.

Αυτή λοιπόν είναι πλέον η μεγάλη ευκαιρία για τους «κόκκινους διαβόλους». Από τη μία να βάλουν ένα σημαντικό ποσό στο ταμείο τους που θα τους βοηθήσει στην απόκτηση άλλων ποδοσφαιριστών στην μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, αλλά κυρίως να διατηρήσει και την ηρεμία στο εσωτερικό της! Κι αν λάβουμε υπόψη και τα περσινά, το δεύτερο σκέλος είναι το σημαντικότερο για τον σύλλογο ενόψει της νέας σεζόν.