La Liga: Στη Βαλένθια η πρώτη ήττα Σετιέν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα (Ηighlights)!

Η Βαλένθια νίκησε την Μπαρτσελόνα 2-0 προκαλώντας την πρώτη ήττα της εποχής Σετιέν στην Primera Division. Ευκαιρία για... μοναξιά της Ρεάλ Μαδρίτης στο «ρετιρέ» της βαθμολογίας 

La Liga: Στη Βαλένθια η πρώτη ήττα Σετιέν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα (Ηighlights)!

Η Βαλένθια θριάμβευσε, με 2-0, στο μεγάλο ματς της 21ης αγωνιστικής, της Primera Division, επί της Μπαρτσελόνα, προκαλώντας την πρώτη ήττα των Καταλανών επί των ημερών του Κίκε Σετιέν στον τρίτο αγώνα που ο 61χρονος τεχνικός κάθισε στον πάγκο της.

Αυτή ήταν η παρθενική επικράτηση των «νυχτερίδων» επί των «μπλαουγκράνα» στο «Μεστάγια» μετά από 12 χρόνια στο πρωτάθλημα κι ήταν απολύτως δίκαιη.

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είδαν τον Τερ Στέγκεν ν' αποκρούει πέναλτι του Μάξι Γκόμες (12'), ενώ ο Γερμανός γκολκίπερ των Καταλανών με τη βοήθεια του δοκαριού στέρησε το γκολ σε νέα προσπάθεια του Ουρουγουανού.

Τελικά το γκολ η Βαλένθια το βρήκε με... σπόντα στον Ζόρντι Άλμπα στην τρίτη (και...φαρμακερή) προσπάθεια του Μάξι Γκόμες (48').

Παρά τις προσπάθειες του Μέσι και την κατοχή της μπάλας των φιλοξενούμενων η ισοφάριση δεν ήρθε κι η Βαλένθια έφτασε σε 2ο γκολ με τον Μάξι Γκόμες να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 77'!

Έτσι επέστρεψε στις επιτυχίες η Βαλένθια, ενώ η Μπαρτσελόνα που για 3ο ματς έμεινε στο μηδέν την φετινή σεζόν ξανάχασε στο πρωτάθλημα μετά τις 2 Νοέμβρη κι αν η, ισόβαθμη της, Ρεάλ Μαδρίτης δεν χάσει στο τελευταίο χρονικά ματς της αγωνιστικής τότε θα βλέπει την πλάτη των «μπλάνκος» στη βαθμολογία!

Νωρίτερα, δίχως νικητή (1-1) έληξε το πρώτο Σαββατιάτικο ματς μεταξύ Εσπανιόλ και Αθλέτικ Μπιλμπάο


Οι προτελευταίοι Καταλανοί παρότι βρέθηκαν νωρίς (12') πίσω στο σκορ από γκολ του Βιγιαλίμπρε κατάφεραν να ισοφαρίσουν με το δεύτερο γκολ, σε ισάριθμα ματς, του νεαποκτηθέντα Ραούλ Ντε Τομάς.

Έτσι παρέμειναν αήττητοι το 2020 (1ν. - 2 ισοπ.) ενώ οι Βάσκοι - που είχαν δοκάρι (28') με τον Γιούρι - δεν κερδίζουν 6 αγωνιστικές. Έχοντας 5 σερί ισοπαλίες και τις 3 τελευταίες με το ίδιο σκορ (1-1).

Τέλος η σεζόν για Άβιλα

Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής είχε ξεκινήσει με το παιχνίδι ανάμεσα σε Οσασούνα και Λεβάντε. Η ομάδα της Παμπλόνα σκοράροντας δις σε διάστημα 3 λεπτών στο τελευταίο δεκάλεπτο επικράτησε 2-0.

Το λεπτό που στιγμάτισε την αναμέτρηση ήταν το 54ο που ο Άβιλα τραυματίστηκε κι αποχώρησε με φορείο.

Λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστό ότι υπέστη ρήξη χιαστών στο αριστερό γόνατο κι η σεζόν τελείωσε για εκείνον.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της La Liga…

Παρασκευή 24/1

Οσασούνα - Λεβάντε 2-0
(81’ πεν. Γκαρθία, 84’ Πέρεθ)

Σάββατο 25/1

Εσπανιόλ - Μπιλμπάο 1-1
(64' Ντε Τομάς - 12' Βιγιαλίμπρε)

Βαλένθια - Μπαρτσελόνα 2-0
(48' αυτ. Άλμπα - 77' Μάξι Γκόμες)

Αλαβές - Βιγιαρεάλ 1-2
(80' Χοσέλου - 10' Μπάκα, 89' Νίνο)

Σεβίλλη - Γρανάδα 2-0
(11' Ντε Γιόνγκ, 34' Νολίτο)

Κυριακή 26/1

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεγανές

Θέλτα-Εϊμπάρ

Χετάφε-Μπέτις

Σοσιεδάδ-Μαγιόρκα

Βαγιαδολίδ-Ρεάλ Μαδρίτης

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ