Στον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας οι οπαδοί της Μπότεφ για τη δολοφονία του 28χρονου στη Θεσσαλονίκη

Στον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ έφτασαν οι οπαδοί της Μπότεφ Πλόβντιβ διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 28χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Στον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας οι οπαδοί της Μπότεφ για τη δολοφονία του 28χρονου στη Θεσσαλονίκη

Αντιπροσωπεία των οπαδών της Μπότεβ Πλόβντιβ επισκέφτηκε (20/1) σήμερα τον Πρωθυπουργό Βουλγαρίας και ζήτησε την παρέμβασή του στις ελληνικές αρχές για να διαλευκανθεί η υπόθεση θανάτου του 28χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Οπαδοί Μπότεφ προς UEFA: «Οπαδοί του ΠΑΟΚ προκάλεσαν το θάνατο του Τόσκο»

Ο 28χρονος Τόσκο Μποζαντζίσι, οπαδός της Μπότεβ που έχει αδελφοποιηθεί με τον Άρη, έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια συμπλοκής με οπαδούς του ΠΑΟΚ την επομένη του ντέρμπι με τον Άρη (5/1).

Πατέρας Βούλγαρου οπαδού: «Ήταν σκοτωμένος, τον είχαν διαλύσει» (vid)

Εκτός από τον πρωθυπουργό στη συνάντηση ήταν παρών ο γενικός εισαγγελέας Ιβάν Γκέσεφ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντάνιελ Κιρίλοφ.

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου μετά από συμπλοκή οπαδών

Σε ανακοίνωσή τους οι οργανωμένοι της Μπότεβ ενημερώνουν τους οπαδούς της ομάδας για τις εξελίξεις στο πλαίσιο της εκστρατείας με τίτλο «Δικαιοσύνη για τον Tosco» προγραμματίζουν το Σάββατο 25.01.20 συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σόφια.

Το πόρισμα για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Ο Μπόικο Μπορίσοφ σχολίασε επίσης στα κοινωνικά δίκτυα τη συνάντηση με τους οπαδούς της Μπότεβ:

«Εξέφρασα τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και στους φίλους του νεαρού Βούλγαρου που δολοφονήθηκε στην Ελλάδα, του Τόσκο Μποζαντζίσι. Ο αθλητισμός πρέπει να φέρει χαρά στους ανθρώπους, οι περιπτώσεις χουλιγκανισμού και βίας είναι απαράδεκτες. θα συνεχίσω να παρακολουθώ την υπόθεση και να ενεργώ. Έχω αναθέσει στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Danail Kirilov, να ενεργοποιήσει όλους τους διεθνείς νομικούς μηχανισμούς που σχετίζονται με τις διμερείς νομικές καθώς και να ζητήσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την έρευνα και να πιέσει για την αποτελεσματικότητά της στην Ελλάδα», δήλωσε ο Μπόρισοφ.