Οπαδοί Μπότεφ προς UEFA: «Οπαδοί του ΠΑΟΚ προκάλεσαν το θάνατο του Τόσκο»

Δικαιοσύνη για τον 28χρονο οπαδό, που έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη, ζητούν οι φίλοι της Μπότεφ Πλόντβιβ.

Οπαδοί Μπότεφ προς UEFA: «Οπαδοί του ΠΑΟΚ προκάλεσαν το θάνατο του Τόσκο»

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Μπότεφ Πλόβντιβ απευθύνθηκαν μέσω επιστολής στην UEFA, καθώς και στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, αλλά και στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ελλάδας, για την υπόθεση του 28χρονου Τόσκο, που έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη κάτω από τραγικές συνθήκες.

Πατέρας Βούλγαρου οπαδού: «Ήταν σκοτωμένος, τον είχαν διαλύσει» (vid)

Σε αυτή, ζητούν πλήρη διαφάνεια και να εφαρμοστεί ο νόμος για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για το θάνατό του.

Η επιστολή αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Στις 5 Ιανουαρίου του 2020 στην Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε μία ένοπλη επίθεση κατά Βούλγαρων πολιτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Τόσκο Μποζατζίσκι, από την Φιλιππούπολη, ετών 28.

Προφυλακιστέος ο οπαδός του ΠΑΟΚ που κατηγορείται για τη δολοφονία Βούλγαρου οπαδού

Ο Τόσκο και οι φίλοι του επισκέφτηκαν στις 4 Ιανουαρίου την Θεσσαλονίκη για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. Την επόμενη μέρα, γύρω στις 16:00 πάνω από 16 οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν με μαχαίρια και διάφορα άλλα όπλα. Μετά από σοβαρά χτυπήματα ο Τόσκο πέθανε και άλλοι δύο Βούλγαροι πήγαν στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα στο σώμα.

ΕΛ.ΑΣ: Από επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ ο θάνατος του Βούλγαρου οπαδού (vid)

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο θάνατος του Τόσκο ήταν αποτέλεσμα εσωτερικής αιμορραγίας από τα πολλαπλά χτυπήματα και όχι από το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω του, όπως δημόσια έχει ειπωθεί.

Το πόρισμα για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Ο Tosko Bozadzhiyski είχε εκλεγεί πρόεδρος του “Συλλόγου υποστηρικτών της Botev Φιλιππούπολης”, τον αγαπούν και τον σέβονται πολλοί από εμάς, εμπνευστής και διοργανωτής πολλών φιλανθρωπιών των οπαδών του συλλόγου. Νικητής στη ζωή, με υψηλά ιδανικά με τα οποία δημιουργήθηκε και έχει μέχρι και σήμερα ο Σύλλογος μας.

Νεκρός οπαδός στη Θεσσαλονίκη (vid)

Σύμφωνα με άτυπες πληροφορίες, αρχηγός της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, η οποία επιτέθηκε στους φίλους μας, είναι συγγενικό πρόσωπο ανώτερου ελληνικού αστυνομικού αρχηγού, ο όποιος ασχολείται με τέτοιου είδους ενέργειες με οπαδούς. Έχουμε σοβαρές υποψίες ότι το συμβάν θα κρυφτεί και οι υπεύθυνοι θα μείνουν ατιμώρητοι. Επιμένουμε για την έρευνα που θα φέρει στην επιφάνεια τις πραγματικές αιτίες θανάτου του Τόσκο.

Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου μετά από συμπλοκή οπαδών

Επιπλέον, θα θέλαμε να δώσετε την προσοχή σας, στο βίντεο που υπάρχει και στο οποίο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν για τον θάνατο του Τόσκο με συνθήματα.

Περιμένουμε πλήρη συνεργασία από τα κρατικά ιδρύματα της Βουλγαρίας και της Ελλάδας για την αποκάλυψη της αλήθειας από τις αρμόδιες αρχές και την δίκαιη τιμωρία στους υπεύθυνους με όσα προβλέπει ο νόμος.

“Σύλλογος υποστηρικτών Botev Φιλιππούπολης”

“Σύλλογος PFC BOTEV”

Ηνωμένες φατρίες “Bultras”».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας