Η Λάτσιο απαιτεί 50.000 ευρώ από τους οπαδούς της!

Η διοίκηση της Λάτσιο ζητάει τα... σπασμένα από τους φανατικούς οπαδούς της για τις πράξεις τους στο ευρωπαϊκό ματς του περασμένου Οκτωβρίου κόντρα στη γαλλική Ρεν.

Η Λάτσιο απαιτεί 50.000 ευρώ από τους οπαδούς της!

Τα φασιστικά στοιχεία στις τάξεις των φανατικών οπαδών της Λάτσιο δεν είναι καινούργιο φαινόμενο και η συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια αγώνων έχει προκαλέσει... μπελάδες ουκ ολίγες φορές στο ιταλικό κλαμπ.

Μία εξ αυτών ήταν τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι «μπιανκοσελέστι» υποδέχθηκαν τη Ρεν στο Ολίμπικο, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Europa League.

Κατά τη διάρκεια του ματς μερίδα «σκληροπυρηνικών» της Λάτσιο καταφέρθηκε με ρατσιστικά συνθήματα εναντίον παικτών της γαλλικής ομάδας, ενώ παρατηρήθηκαν και αρκετά κρούσματα ναζιστικού χαιρετισμού.

Τιμωρία στη Λάτσιο για ρατσιστική συμπεριφορά

Η UEFA διεξήγαγε έρευνα για το περιστατικό και τιμώρησε τον ιταλικό σύλλογο με χρηματικό πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ, αλλά και μερική εκκένωση της «Curva Nord», της κερκίδας των οργανωμένων οπαδών της.

Η διοίκηση της Λάτσιο προεξάρχοντος του προέδρου Κλαούντιο Λοτίτο, πάντως, δεν κάθισε με... σταυρωμένα χέρια. Αντιθέτως μελέτησε το βίντεο του αγώνα, εντόπισε τους ενόχους και τώρα απαιτεί αποζημίωση για την οικονομική ζημιά που υπέστη η ομάδα εξαιτίας τους!

Ειδικότερα, η Λάτσιο όχι μόνο ζητάει από τους ενόχους να επικοινωνήσουν με το κλαμπ ώστε να διευθετηθεί η οικονομική ζημιά που εκτιμάται στα 50.000 ευρώ, αλλά τους απαγόρευσε την είσοδο στο γήπεδο για τα επόμενα τρία εντός έδρας παιχνίδια!