La Liga: Το ντεμπούτο του Σετιέν στο Καμπ Νου και η επιστροφή του Λοπετέγκι στο Μπερναμπέου (pics)

Ενδιαφέρουσες συναντήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής της La Liga.

La Liga: Το ντεμπούτο του Σετιέν στο Καμπ Νου και η επιστροφή του Λοπετέγκι στο Μπερναμπέου (pics)

Με πολλά ενδιαφέροντα ματς όσον αφορά τον φετινό τίτλο και την παραμονή ξεκινάει ο δεύτερος γύρος της La Liga.

Τα περισσότερα βλέμματα στρέφονται στον αγώνα του Καμπ Νου ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Γρανάδα, καθώς ο Κίκε Σετιέν κάνει ντεμπούτο στον πάγκο των μπλαουγκράνα, ενώ το ματς του πρώτου γύρου έληξε 2-0 υπέρ της ομάδας του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Οι Ανδαλουσιανοί πάντως ούτε έχουν νικήσει ούτε έχουν βάλει γκολ στις τελευταίες πέντε επισκέψεις τους στην Βαρκελώνη.

Το απόγευμα του Σαββάτου η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Σεβίλλη με τον Σέρχιο Ράμος και τον Ζουλιέν Λοπετέγκι αντίστοιχα να παίζουν εναντίον των πρώην ομάδων τους. Οι μερένχες έχουν νικήσει τα δέκα τελευταία ματς με 33 γκολ υπέρ και οκτώ κατά.

Το πρώτο χρονικά ματς της αγωνιστικής είναι το ντέρμπι της Νότιας Μαδρίτης την Παρασκευή (17/1) ανάμεσα σε Λεγανές και Χετάφε, με το ματς του πρώτου γύρου να έχει λήξει 2-0 υπέρ της ομάδας του Χοσέ Μπορδαλάς, μα από τότε η Λεγανές του Δημήτρη Σιόβα έχει ανέβει αγωνιστικά, αφού στις τελευταίες τέσσερις αναμετρήσεις έχει πάρει οκτώ βαθμούς.

Το πρώτο ματς του Σαββάτου είναι αυτό ανάμεσα στην Λεβάντε και την Αλαβές στην έδρα της ομάδας του Πάκο Λόπεθ. Η Αλαβές έχει κερδίσει τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς μεταξύ των δυο συλλόγων, μαζί με μια νίκη με 1-0 την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος τον Άυγουστο.

Αργότερα το Σάββατο η Οσασούνα υποδέχεται την Βαγιαδολίδ στο Ελ Σαδάρ με τις δυο ομάδες να έχουν τις περισσότερες ισοπαλίες έως τώρα στο πρωτάθλημα μαζί με ένα μεταξύ τους 1-1 στον πρώτο γύρο τον Σεπτέμβρη στο «Εστάντιο Χοσέ Ζορίγια».

Το τελευταίο ματς του Σαββάτου είναι αυτό ανάμεσα σε Εϊμπάρ και Ατλέτικο Μαδρίτης με τους Βάσκους να μην έχουν νικήσει ποτέ τους Μαδριλένους παρ'όλο που βρέθηκε κοντά στο ματς του πρώτου γύρου που έληξε 3-2 υπέρ των ροχιμπλάνκος.

Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει με την Μαγιόρκα να υποδέχεται την Βαλένθια, η οποία έχει πάρει μόλις έναν πόντο στις τελευταίες έξι αγωνιστικές σε αντίθεση με την ομάδα του Βιθέντε Μορένο που έχει πάρει έντεκα βαθμούς στα τελευταία έξι ματς και κάνει όνειρα για τα προκριματικά του Champions League.

Στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν η Μπέτις υποδέχεται την Σοσιεδάδ ένα ματς που αναμένεται να εξελιχθεί σε θρίλερ με την μόνη αντίθεση μεταξύ τους είναι ότι οι βερδιμπλάνκος έχουν σκοράρει τουλάχιστον τρεις φορές στα τελευταία πέντε παιχνίδια, ενώ η ομάδα του Ιμανόλ Αγκουαθίλ έχει συνολικά δώδεκα γκολ στα τελευταία τρια παιχνίδια.

Τα δυο τελευταία ματς της Κυριακής είναι αυτό της Βιγιαρεάλ με την Εσπανιόλ και αυτό της Μπιλμπάο με την Θέλτα. Το «κίτρινο υποβρύχιο» είναι φορμαρισμένο και αήττητο μέσα στον Δεκέμβριο, ενώ οι Καταλανοί προέρχονται από μια ισοπαλία με την συντοπίτισσα Μπαρτσελόνα. Αυτό το ματς θα αποτελέσει το ντεμπούτο του Αμπελάρδο Φερνάντεθ.

Στο Σαν Μαμές οι Βάσκοι είναι το φαβορί κόντρα στην ομάδα του Βίγκο, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν τρια γκολ στα εννιά τελευταία ματς μέσα στην εδρα τους, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν φέτος μόνο μια νίκη.