«Ναι, Τσιμίκα σε Νάπολι και Αταλάντα αλλά ο Ολυμπιακός ζητά πολλά. Η φόρμουλα με Ποντένσε»

Ιταλική ιστοσελίδα φιλοξενεί αποκλειστικό, όπως αναφέρει, ρεπορτάζ για τη μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Νάπολι (ή την Αταλάντα).

«Ναι, Τσιμίκα σε Νάπολι και Αταλάντα αλλά ο Ολυμπιακός ζητά πολλά. Η φόρμουλα με Ποντένσε»

Τα «αν» του... Ναπολιτάνου Τσιμίκα και ο Μαζουακού

H ιστοσελίδα areanapoli.it φιλοξενεί αποκλειστικό, όπως αναφέρει, ρεπορτάζ για τις συζητήσεις του Κώστα Τσιμίκα με τη Νάπολι, το μπάσιμο της Αταλάντα και τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού ενώ εμπλέκει στην υπόθεση και τον Ντανιέλ Ποντένσε.

Αποκάλυψη: O Μαρτίνς κατονόμασε τους 6 παίκτες του Ολυμπιακού, για τους οποίους «έχουμε προτάσεις»!

Αναλυτικά γράφει...

Οι επαφές ανάμεσα στην Νάπολι και τον Ολυμπιακό για τον Κώστα Τσιμίκα συνεχίζονται. Ο Έλληνας μπακ είπε στο κλαμπ να ελπίζει σε μια μεταγραφή.

Δήλωση - αποκάλυψη: «Ο Τσιμίκας ετοιμάζεται να πάρει μεταγραφή»

Ο Κώστας Τσιμίκας ήταν ξεκάθαρος με τον Ολυμπιακό: ονειρεύεται να παίξει στη Serie Α. Eξέφρασε την επιθυμία του για μια ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Ιταλία, αν και χωρίς να πιέζει για πιθανή μεταγραφή.

Το όνομα του πολλά υποσχόμενου αμυντικού παίκτη βρίσκεται στο σημειωματάριο του Κριστιάνο Γκιουντόλι, από τότε που η Νάπολι διερευνούσε το έδαφος για τον Λεονάρντο Κούτρη και το προφίλ του είναι γνωστό στον Τζενάρο Γκατούζο.

Ωστόσο, ο Κούτρης επέστρεψε στους αγώνες στις αρχές του 2020 - και για ένα μόνο λεπτό - μετά από μακρά απουσία, γεγονός που προκάλεσε κάποιες αμφιβολίες για την ορθότητα αυτής της επιχείρησης .

Όμως στον Ολυμπιακό παίζει ένας ακόμα πιο νεαρός παίκτης, δίχως τραυματισμούς και έτοιμος για εκτόξευση, ο Τσιμίκας. Φυσικά, η διαφορά στην τιμή είναι σημαντική, αλλά αξίζει (η Νάπολι) να δοκιμάσει.

Η Αταλάντα έχει επίσης εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες. Οι επαφές μεταξύ των μερών συνεχίζονται και ο ίδιος ο Τσιμίκας περιμένει, ελπίζοντας σε ένα τηλεφώνημα από την Ιταλία - ανεξάρτητα από την ομάδα - που θα επιταχύνει τα πάντα.

Η επιθυμία του για μεταγραφή, όπως είπαμε, έχει εκφραστεί. Αλλά δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ζήτησε ανοιχτά μεταγραφή. Όσο για τον Ολυμπιακό, έκανε γνωστό ότι η πώληση δεν είναι προτεραιότητα, αλλά τόνισαν επίσης ότι, όταν η πρόταση είναι η κατάλληλη, μπορεί να αλλάξει τα πάντα, καθώς υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις.

Η στάση των Ελλήνων μετά το μπάσιμο της Αταλάντας έχει αλλάξει: αντί των 12-16 εκατομμυρίων, τώρα που ο ανταγωνισμός μεγαλώνει, ζητούν 20 για τον Τσίμικα. Και κάτω από ορισμένες «συνθήκες». Οι ομάδες της Serie A ενημερώθηκαν ότι η μεταγραφή μπορεί να γίνει είτε με αγορά είτε με δανεισμό αφού μπει ρήτρα. Η Αταλάντα δεν είναι τυχαίο ότι τώρα εξετάζει λιγότερο δαπανηρές εναλλακτικές λύσεις όπως ο Λέναρτ Τσιμπόρα.

Όσον αφορά τη Νάπολι, στην Ελλάδα γνωρίζουν καλά την ανάγκη αντικατάστασης του Φαουζί Γκουλάμ σε περίπτωση αναχώρησης του Αλγερινού και ελπίζουν ότι οι Blues - στους οποίους ο Τσιμίκας αρέσει - μπορούν να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού.

Και ποιος ξέρει, ποιος ξέρει, ο Ντανιέλ Ποντένσε (πελάτης του Ζόρζε Μέντες), ένα άλλο όνομα που τίθεται στο τραπέζι και αναφέρεται ως πιθανός βασικός για 25 εκατομμύρια ευρώ, λέγεται επίσης ότι ενδιαφέρει. Ωστόσο, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια τέτοια επένδυση στο επιθετικό μέρος, παρόλο που ο Γκιουντόλι τον παρακολουθεί από την εποχή της Σπόρτινγκ Λισαβόνα και ο Γκατούζο τον αντιμετώπισε στο Europa League με τη Μίλαν.