Για τους επιθετικούς, η ζωή αρχίζει μετά τα... 30!

Διαβάστε για το ιδιαίτερο στατιστικό που έχουν καταφέρει να πετύχουν οι επιθετικοί άνω των 30 ετών για την σεζόν 2019/20, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο επιθετικός του Ολυμπιακού Ελ Αραμπί.

Για τους επιθετικούς, η ζωή αρχίζει μετά τα... 30!

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν μια... ωδή κατά πρώτο λόγο στον Σέρχιο Αγουέρο και κατά δεύτερο στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Γιατί; Επειδή ο μεν Αργεντινός επιθετικός με το 12ο χατ-τρικ που σημείωσε στην καριέρα του στην Premier League έφτασε τα 177 γκολ κι έγινε ο πρώτος ξένος σκόρερ στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου ξεπερνώντας τον Τιερί Ανρί ενώ ο δε Πορτογάλος με το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Ρόμα έφτασε τα τέσσερα σε δυο μόλις ματς μέσα στο 2020.

Τι κοινό έχουν Αγουέρο και Ρονάλντο; Διανύουν αμφότεροι την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους (ο πρώτος όντας 31 ετών και ο δεύτερος 34). Κι αν για τους τερματοφύλακες συνηθίζεται να λέμε πως «όσο ωριμάζουν τόσο καλύτεροι γίνονται», για τους επιθετικούς δεν είναι τόσο συνηθισμένο. Κι όμως, μια ματιά στους πρώτους σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αποδεικνύει πως - τουλάχιστον φέτος - είναι η σεζόν των 30+ σε ηλικία ποδοσφαιριστών!

Ο 31χρονος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ηγείται του πίνακα των σκόρερ στην Bundesliga έχοντας 19 γκολ σε 17 αγώνες. Ο 33χρονος Τζέιμι Βάρντι αυτού στην Premier League με 17 σε 20 συμμετοχές. Στην Ισπανία και στην La Liga ο 32χρονος Μέσι με 13 γκολ και 6 ασίστ. Στη Δανία, πρώτος σκόρερ είναι ο 31χρονος Καμίλ Βίλτσεκ της Μπρόντμπι με 17 γκολ σε 18 αγώνες. Ακόμη και στην Ελλάδα, πρώτος στον σχετικό πίνακα είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί του Ολυμπιακού (32 χρονών) με 13 τέρματα σε 17 συμμετοχές.

Συνολικά 125 παίκτες έχουν σημειώσει διψήφιο αριθμό τερμάτων μέχρι στιγμής στην αγωνιστική περίοδο 2019/20, ωστόσο για ευνόητους λόγους η αναφορά θα γίνει στην πρώτη 27άδα, καθώς άπαντες μέχρι εκείνη τη θέση έχουν βρει δίχτυα τουλάχιστον 14 φορές στο εγχώριο πρωτάθλημα τους. Το αξιοσημείωτο, όπως και αναφέραμε με την μορφή παραδειγμάτων πιο πάνω, είναι πως από αυτούς τους 27, οι 12 έχουν ήδη κλείσει το 30ο έτος της ηλικίας τους!