Premier League: Ο Βενγκέρ εκτός της κορυφαίας δεκάδας προπονητών της δεκαετίας!

Το FourFourTwo επέλεξε τους 10 κορυφαίους τεχνικούς που άφησαν το στίγμα τους στο αγγλικό ποδόσφαιρο την δεκαετία που μας πέρασε, με τον εμβληματικό προπονητή των «κανονιέρηδων» να μην βρίσκεται ανάμεσα τους.

Premier League: Ο Βενγκέρ εκτός της κορυφαίας δεκάδας προπονητών της δεκαετίας!

Το FourFourTwo παρουσίασε μια λίστα με τους 10 κορυφαίους προπονητές οι οποίοι άφησαν την περασμένη δεκαετία την δική τους ιστορία στην Premier League.

Όπως έγινε γνωστό προς έκπληξη όλων, ο Αρσέν Βενγκέρ δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς τους 10, παρόλο που οδήγησε τους «κανονιέρηδες» στην κατάκτηση του 13ου τους FA Cup το μακρινό 2012 και τους διατηρούσε συνέχεια στις κορυφαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Αντίθετα, μέλος της δεκάδας είναι ο γηραιότερος προπονητής στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, Ρόι Χόντσον, ο οποίος παρόλο που από την αρχή της δεκαετίας και έπειτα (2010) έχει υπάρξει προπονητής της Γουέστ Μπρομ, της Λίβερπουλ και της Κρίσταλ Πάλας στης οποίας το τιμόνι βρίσκεται μέχρι και σήμερα, δεν έχει καταφέρει να οδηγήσει μια από τις τρεις σε κάποια διάκριση.

Επιπλέον, μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί η 3η θέση που έχει δοθεί στον πρώην προπονητή της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο και η τελευταία 10η στον Κλαούντιο Ρανιέρι, με τον πρώτο να μην έχει καταφέρει να κατακτήσει κανέναν τίτλο με τα «σπιρούνια» και τον δεύτερο να οδηγεί την Λέστερ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016.

Την δεκάδα συμπληρώνουν οι πρώην τεχνικοί της Τσέλσι, Ζοσέ Μουρίνιο και Αντόνιο Κόντε, οι 2 πρώην της Λίβερπουλ, Μπρένταν Ρότζερς και Ράφα Μπενίτεθ αλλά και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον καθώς στις πρώτες 2 θέσεις της σχετικής λίστας βρίσκονται φυσικά οι Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκουαρντιόλα.

Αναλυτικά η κορυφαία δεκάδα προπονητών του αγγλικού πρωταθλήματος σύμφωνα με το FourFourTwo:

  1. Πεπ Γκουαρντιόλα
  2. Γιούργκεν Κλοπ
  3. Μαουρίτσιο Ποτσετίνο
  4. Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
  5. Αντόνιο Κόντε
  6. Ράφα Μπενίτεθ
  7. Μπρένταν Ρότζερς
  8. Ζοσέ Μουρίνιο
  9. Ρόι Χόντσον
  10. Κλαούντιο Ρανιέρι