Λίβερπουλ: Ήγγικεν η ώρα

H Λίβερπουλ είναι πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του αγγλικού πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια και στην Ευρώπη το θεωρούν τόσο σίγουρο, που οι στοιχηματικές εταιρείες πληρώνουν ήδη αυτούς που πόνταραν πριν ξεκινήσει η φετινή Premier League "κατάκτηση τίτλου: Λίβερπουλ"!

Λίβερπουλ: Ήγγικεν η ώρα

Από το 1,13 στο σήμερα

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από την περσινή σεζόν, που έχασε τον τίτλο από την Μάντσεστερ Σίτι για 1,13 εκατοστά. Τόσο δεν είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος η μπάλα στο διώξιμο του Στόουνς, στο μεταξύ τους παιχνίδι στο Μάντσεστερ, όπου οι Πολίτες είχαν επικρατήσει 2-1. Στη Λίβερπουλ αρκούσε το 2-2, δηλαδή 1,13 εκατοστά πιο μέσα η μπάλα, ώστε ο τίτλος να επιστρέψει στο Λιμάνι μετά από 29 χρόνια.

Η παράλληλη... ζωή της

Η Λίβερπουλ πέρυσι έκανε παράλληλη... ζωή. Και στην Αγγλία και στο Champions League. Όσα της στέρησε η τύχη και το κακό της το κεφάλι (και κάποιες διαιτητικές αποφάσεις) στο εγχώριο πρωτάθλημα, το πήρε με το παραπάνω στο Champions League, πετυχαίνοντας μια από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του. Το 4-0 με την Μπαρτσελόνα (έχοντας χάσει 0-3 στο Καμπ Νου) και η πρόκριση στον τελικό θα μνημονεύεται για χρόνια. Τόσο από την Λίβερπουλ, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Κάρμα. Όπως τότε με τον Ολυμπιακό που έφτασε στον τελικό της Πόλης, έτσι και τώρα...

Ο Πεπ δεν θα δώσει συγχαρητήρια;

Η Λίβερπουλ ήταν καταιγιστική φέτος στο ξεκίνημα. Λίγοι περίμεναν ότι το εντυπωσιακό σερί νικών, που την έβαλαν από νωρίς σε θέση οδηγού, θα είχε συνέχεια. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, πάντως, ήταν σίγουρος ότι δεν θα άντεχε η Λίβερπουλ. Δεν εξηγείται αλλιώς η δήλωσή του και τα "συγχαρητήρια στην πρωταθλήτρια Σεπτεμβρίου Λίβερπουλ". Ο Καταλανός, είναι ένα δείγμα των πεποιθήσεων, που επικρατούσαν στο Νησί μέχρι τον... Οκτώβρη. Όλοι πίστευαν ότι η Σίτι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Οι μπουκ πληρώνουν από τώρα!

Ακόμα και οι στοιχηματικές εταιρίες. Η Λίβερπουλ ήταν το δεύτερο φαβορί. Τα αποτελέσματα άλλαξαν τα πάντα. Η Λίβερπουλ βρέθηκε στο +14 από την... τρίτη Σίτι και οι μπουκ, σε μια επίδειξη... σιγουριάς και μεγαλοψυχίας πληρώνουν από τα Χριστούγεννα όσους είχαν παίξει τη Λίβερπουλ "επόμενη πρωταθλήτρια Αγγλίας". Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη διαφορά δεν ανατρέπεται ακόμα κι αν μιλάμε για αγγλικό ποδόσφαιρο. Η Λίβερπουλ είναι αυτή τη στιγμή η πιο δύσκολη ομάδα να κερδίσει κανείς.

Τρεις τίτλοι μέσα στο 2019

Είναι πράγματι φοβερό: Έχει κατακτήσει τρεις τίτλους μέσα στο 2019 και οι μπουκ πληρώνουν και τέταρτο! Η αρχή έγινε με το Champions League (2-0 την Τότεναμ στον τελικό). Ακολούθησε ο τελικός του Super Cup (5-4 την Τσέλσι στα πέναλτι) και προ ημερών Λιμάνι έπιασε και το παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (1-0 τη Φλαμένγκο)!

98 βαθμοί από τους 111 δυνατούς!

Το 2019 καταγράφεται ως ένα από τα καλύτερα της ομάδας (και αγγλικής γενικότερα), όσον αφορά τη συγκομιδή. Από τους 111 διαθέσιμους βαθμούς (σε επέκταση δύο πρωταθλημάτων), έχει κατακτήσει 98! Μόνο μια ήττα! Από την Μάντσεστερ Σίτι πέρυσι. Και φέτος; Μόνο νίκες και μία ισοπαλία στο ντέρμπι με την άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, την Γιουνάιτεντ. Στο παιχνίδι με την Σέφιλντ, η Λίβερπουλ φιλοδοξεί να πετύχει την 11η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, που θα την φέρει στους 58 βαθμούς (από τους 60 δυνατούς που θα μπορούσε να συγκεντρώσει σε 20 αγώνες)!

Πενήντα ματς αήττητη στο Άνφιλντ

Το Άνφιλντ δεν είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Είναι ο ναός του ποδοσφαίρου και η μεγάλη δύναμη της Λίβερπουλ. Το σημείο που υπερτερεί και πάντα θα υπερτερεί έναντι των άλλων αγγλικών ομάδων. Διεκδικητών του τίτλου ή μη. Πρόσφατα, η αρμάδα του Γιούργκεν Κλοπ συμπλήρωσε 50 παιχνίδια αήττητη στο γήπεδό της. Απολογισμός 40 νίκες και 10 ισοπαλίες από την ήττα πριν 2,5 χρόνια (23 Απριλίου 2017) από την Κρίσταλ Πάλας (1-2). Τεράστιο επίτευγμα. Ενα από τα πολλά, με τα οποία έχουν γαλουχηθεί πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Μπακ... (to) μπακ

Όσον αφορά το έμψυχο δυναμικό, η Λίβερπουλ είναι ανοιχτό βιβλίο. Μόνο που τις υποσημειώσεις τις βάζει ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο φαν Ντάικ, ο Μανέ, ο Σαλάχ, ο Φιρμίνο, ο Κεϊτά, ο Μίλνερ, o Φαμπίνιο και και και... Όμως τα μεγαλύτερα παράσημα του Γερμανού είναι τα δύο μπακ, που δικαίως αυτή τη στιγμή θεωρούνται αν όχι τα καλύτερα, από τα ακριβότερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Ρόμπερτσον και ο Αλεξάντερ-Αρνολντ. Οι αποκαλύψεις!

Η Λίβερπουλ έχει την ιστορία, το βάρος, έχει την έδρα, τον κόσμο, τους παίκτες, τον προπονητή, την ομάδα και το timing. Κοινώς, στα αρχαία ελληνικά, ήγγικεν η ώρα...

Δεν της έλειψαν οι τίτλοι αυτά τα 30 χρόνια. Ξέρετε πολλές ομάδες που σε τρεις δεκαετίες χωρίς εγχώριο πρωτάθλημα να έχουν κατακτήσει 16 τίτλους; Καμία...

Αλλά η Premier League έγινε καημός. Και ήρθε η ώρα να αποκαταστήσει τη νέα τάξη πραγμάτων που δημιουργήθηκε αυτά τα 30 χρόνια.