Θα βρει γρήγορα δουλειά ο Μάρκο Σίλβα

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού απολύθηκε από την Έβερτον, αλλά το πολύ να μείνει για έξι μήνες άνεργος. Του χρόνου θα θητεύσει είτε στην Premier League, είτε στην… Ασία ως έσχατη λύση!

Θα βρει γρήγορα δουλειά ο Μάρκο Σίλβα

Δεν ήταν μία είδηση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «κεραυνός εν αιθρία». Η απόλυση του Μάρκο Σίλβα από την Έβερτον δεν αιφνιδίασε τους Άγγλους ρεπόρτερ. Όλα έδειχναν ότι το χαρτί του είχε "καεί" στο Λίβερπουλ και πώς ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού θα αποτελούσε παρελθόν από τα «ζαχαρωτά» πριν από τις γιορτές.

Επίσημο: Τέλος ο Μάρκο Σίλβα από την Έβερτον

Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι: Ο Σίλβα έχει τέτοιο δίκτυο πλέον στην Αγγλία χάρη στον μάνατζέρ του Κάρλος Γκονσάλβες, που δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει για πάνω από έξι μήνες άνεργος. Αν δεν κάτσει τη φετινή σεζόν σε κάποιον πάγκο, είναι δεδομένο ότι το περιβόητο γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί, το «Proeleven» θα του βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του με το που ολοκληρωθεί το αγγλικό πρωτάθλημα.

Ο Σίλβα που κάνει «γκελ» στους «μεγάλους» του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, δεν σκοπεύει να επαναπατριστεί. Δεν είναι στα άμεσα πλάνα του κάτι τέτοιο. Τη δεδομένη στιγμή δεν τον ενδιαφέρει τίποτε άλλο από το να διατηρηθεί στα «σαλόνια» της Premier League. Ο Κάρλος Γκονσάλβες λοιπόν που έχει τα δικαιώματά του, είναι ένας άνθρωπος που έχει πολλές άκρες στο Νησί και δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα σχεδόν τριών ετών (δύο ετών και έντεκα μηνών για την ακρίβεια), ο αγαπητός Μάρκο Σίλβα έχει κάτσει σε πάγκους τριών αγγλικών ομάδων. Στην Χαλ για πέντε μήνες (Ιανουάριος – Μάιος 2017), στην Γουότφορντ για οκτώ μήνες (Μάιος 2017 – Ιανουάριος 2018) και στην Έβερτον για ενάμισι χρόνο (Μάιος 2018 – Δεκέμβριος 2019).

Παρότι δεν είχε τις επιτυχίες που περίμενε και ο ίδιος στους πάγκους του αγγλικού πρωταθλήματος, θεωρείται ένας από τους ανερχόμενους προπονητές και πολλές φορές οι κακές του στιγμές δικαιολογούνται ως «μη βοήθεια από το κλαμπ στο κομμάτι του ρόστερ».

Ο Μάρκο Σίλβα στα 42 του λοιπόν δεν πρόκειται να χαθεί. Αν «αδειάσει» κάποια άλλη θέση σε μικρομεσαίο αγγλικό κλαμπ μεσούσης της σεζόν, να το θεωρήσετε δεδομένο ότι το όνομά του θα «παίξει». Αν μέχρι το τέλος της σεζόν δεν βρει ομάδα, τότε την 1η Ιουνίου σίγουρα θα τον δούμε σε νέα ποδοσφαιρική στέγη.

Ζούμε στην εποχή των μανατζαραίων, στην εποχή που οι σύλλογοι «κρέμονται» από τις αποφάσεις των μεγαλοατζέντηδων. Ο Κάρλος Γκονσάλβες λοιπόν έχει ανοίξει τα φτερά του στην παγκόσμια και δη στην αγγλική αγορά και για αυτό το λόγο πάντοτε ο Μάρκο Σίλβα θα διατηρείται στην Premier League.

Ο Γκονσάλβες είναι δικτυωμένος επίσης και στην Ασία. Εκεί συνήθως όμως πηγαίνουν προπονητές για να κάνουν το «αγροτικό» τους, να φουσκώσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και να επιστρέψουν κάποια στιγμή στην Ευρώπη. Άλλοι βολεύονται με την κατάσταση που συναντούν στην Ασία. Ο Πάουλο Μπέντο που ανήκει στο πελατολόγιο του Γκονσάλβες, μετά τον Ολυμπιακό πήγε στην κινεζική Νταγκντάι και τώρα είναι ομοσπονδιακός τεχνικός της Νότιας Κορέας, έχοντας συμβόλαιο έως το 2022. Μια χαρά βολεμένος είναι ο Μπέντο.

Για τον Μάρκο Σίλβα είναι ξεκάθαρο ότι θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να τον «χωρέσει» στην Premier League. Και οι καλά γνωρίζοντες τον τρόπο με τον οποίο κινείται ο Γκονσάλβες, το έχουν σίγουρο ότι ο Πορτογάλος θα θητεύσει και σε τέταρτη αγγλική ομάδα… Και σύντομα μάλιστα!