Μαυροπάνος: Το προσύμφωνο με Ολυμπιακό και οι προτάσεις

Αποκαλυπτικές δηλώσεις του ανθρώπου που ανακάλυψε πρώτος τον Έλληνα στόπερ της Άρσεναλ.

Μαυροπάνος: Το προσύμφωνο με Ολυμπιακό και οι προτάσεις

Ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος είναι το πρόσωπο των ημερών και όχι άδικα. Έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Άρσεναλ σε αγώνα της Premier League και μάλιστα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δικαιολογημένα έχει τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα.

Για τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό μίλησε ο Βασίλης Σάχτιαρης, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε πρώτος. Αναφέρθηκε στο προσύμφωνο που υπήρχε με τον Ολυμπιακό και στις προτάσεις που είχε στα χέρια του και δεν προχώρησαν.

«Ο Μαυροπάνος είχε υπογράψει προσύμφωνο με τον Ολυμπιακό. Είχαμε και επαφές με την ΑΕΚ αλλά η προσφορά της ήταν πολλή χαμηλή. Ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα αλλά ο παίκτης ήθελε πρωτίστως να αγωνιστεί στο εξωτερικό», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτάσεις που υπήρχαν εκτός Ελλάδας για τον Μαυροπάνο επισημαίνοντας: «Υπήρχαν επίσης προχωρημένες επαφές και με την Ουντινέζ, ενώ παράλληλα υπήρχε ενδιαφέρον και από τις ισπανικές Εϊμπάρ και Ράγιο Βαγεκάνο. Παρ’ όλο το ενδιαφέρον στο πρόσωπό του και το προσύμφωνο με τον Ολυμπιακό, το ενδιαφέρον της Άρσεναλ ήταν τέτοιο που δεν μπορούσε να αρνηθεί».

Συνεχίζοντας τη συνέντευξη του στο Goal.com ο Σάχτιαρης τόνισε: «Είναι ένα κεφάλαιο για την Άρσεναλ. Το κλαμπ πρέπει να τον προστατέψει και να επενδύσει πάνω του. Για παράδειγμα ο Ταυλαρίδης δεν εξελίχθηκε στην Άρσεναλ, οπότε όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Μόλις το 35% των παικτών καταφέρνουν να πετύχουν σε συγκεκριμένο επίπεδο. Το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να μην είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη, αλλά αυτός ο παίκτης έχει τα κατάλληλα προσόντα. Είναι δυνατός, καλός στον αέρα αλλά και με την μπάλα στα πόδια, ενώ έχει και αξιόλογη τεχνική. Μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα δύο πόδια και δουλεύει πολύ σκληρά για να βελτιωθεί».

Ο Μαυροπάνος που προπονείται με την Άρσεναλ έχει αγωνιστεί πέντε φορές με την Κ-23 της Άρσεναλ και η ομάδα του έχει κρατήσει δύο φορές το μηδέν στην άμυνα, ενώ έχει κάνει τέσσερις νίκες.