Bundesliga: Ξέφυγε στην κορυφή η Γκλάντμπαχ, αφεντικό η Ουνιόν στο Βερολίνο (highlights)

Η  Γκλάντμπαχ με το 2-1 επί της Λεβερκούζεν ξέφυγε ακόμα περισσότερο στην κορυφή της Bundesliga. Η Ουνιόν νίκησε στο 90΄ τη Χέρτα στο ντέρμπι του Βερολίνου.

Bundesliga: Ξέφυγε στην κορυφή η Γκλάντμπαχ, αφεντικό η Ουνιόν στο Βερολίνο (highlights)

Η Ουνιόν Βερολίνου επιβλήθηκε 1-0 της Χέρτα στην πρώτη αναμέτρηση των δυο ομάδων για το πρωτάθλημα της Bundesliga

Το μοναδικό γκολ του αγώνα σημείωσε στο 90’ με πέναλτι ο Πόλτερ. Οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι σε κεφαλιά του Λεντζ στο 3’.

Στο 48’, το ματς διεκόπη λόγω ρίψης καπνογόνων στον αγωνιστικό χώρο.

Την μεγάλη έκπληξη στην 10η αγωνιστική της Bundesliga έκανε η Άιντραχτ. Οι «αετοί» πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στην Φρανκφούρτη διέσυραν την Μπάγερν Μονάχου με 5-1 και υποχρέωσαν τους πρωταθλητές στην δεύτερη εφετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα και πρώτη μετά το 2-1 από την Χόφενχαϊμ στο Μόναχο στις αρχές του περασμένου μηνός.

Η ομάδα του Νίκου Κόβατς, η οποία την Τετάρτη θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, βρέθηκε αρχικά πίσω στο σκορ με 2-0 από την αντίπαλό της και παρότι μείωσε στο 37’ με τον Λεβαντόφσκι, στην επανάληψη δέχτηκε τρία τέρματα από τους «αετούς».

Το αποτέλεσμα αυτό «γκρέμισε» τους Βαυαρούς στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -4 από την πρωτοπόρο Γκλάντμπαχ, η οποία κέρδισε με την σειρά της 2-1 εκτός έδρας με 2-1 την Λεβερκούζεν. Μάλιστα, στον πάγκο των «ασπιρινών» βρισκόταν ο Παναγιώτης Ρέτσος, αλλά ο πρώην αμυντικός του Ολυμπιακού δεν χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή του.

Πέραν αυτών, την ήττα της Μπάγερν εκμεταλλεύτηκε και η Ντόρτμουντ. Οι Βεστφαλοί σκόραραν τρεις φορές στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Βόλφσμπουργκ και πήραν το τρίποντο (3-0) που τους έστειλε στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής, η Λειψία παραλίγο να πετύχει… διψήφιο αριθμό γκολ στον αγώνα της με αντίπαλο την Μάιντζ , την οποία εξέθεσε τελικά με το εμφατικό 8-0, ενώ η Φράιμπουργκ με «χρυσό» σκόρερ τον Νιλς Πέτερσεν «απέδρασε» από την Βρέμη και αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με την Βέρντερ.

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής
Παρασκευή, 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Χόφενχαϊμ-Πάντερμπορν 3-0
(2’ Σκοβ, 15’ Καντεράμπεκ, 26’ Λοκάντια)

Σάββατο, 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Μπάγερν Μονάχου 5-1
(25' Κόστιτς, 33' Σο, 49' Άμπραχαν, 61' Χίντερεγκερ, 85' Πασιένσια - 37' Λεβαντόφσκι)

Μπορούσια Ντόρτμουντ-Βόλφσμπουργκ 3-0

(52' Αζάρ, 58' Γκερέρο, 88' Γκέτσε)

Λειψία-Μάιντς 8-0
(5' Σάμπιτσερ, 30', 48',87' Βέρνερ, 35' Ενκουκού, 38' Χάλστενμπεργκ, 44' Πόουλσεν, 50' Μουκιέλε)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Γκλάντμπαχ 1-2
(25' Φόλαντ - 18' Βεντ, 42' Τουράμ)

Βέρντερ Βρέμης-Φράιμπουργκ 2-2
(9'Ράσικα, 59'Γκεμπρεσελασιέ - 28', 90+3' Πέτερσεν)

Ουνιόν Βερολίνου-Χέρτα Βερολίνου 1-0

(90' πεν. Πόλτερ)

Κυριακή, 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Κολωνία (16:30)
Άουγκσμπουργκ-Σάλκε (19:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ