Άιντραχτ-Μπάγερν 5-1: Διασυρμός πριν από τον Ολυμπιακό (highlights)

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού διασύρθηκε από την Άιντραχτ. Γκολ και ο πρώην επιθετικός των Πειραιωτών, Γκονσάλο Πασιένσια.

Άιντραχτ-Μπάγερν 5-1: Διασυρμός πριν από τον Ολυμπιακό (highlights)

Λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική του Champions League η Μπάγερν Μονάχου διασύρθηκε στη Φρανκφούρτη από την Άιντραχτ. Η προσεχής αντίπαλος των Πειραιωτών ηττήθηκε με σκορ 5-1 και έμεινε κι άλλο πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας.

H Μπάγερν είχε 10 χρόνια να χάσει με 5-1 στην Bundesliga (vid)

Βέβαια δεν είναι και το πιο σύνηθες να δέχεται πέντε γκολ η Μπάγερν και είναι βέβαιο πως αυτή η ήττα θα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στο εσωτερικό της. Η τελευταία φορά που η ομάδα του Κόβατς δέχτηκε πέντε γκολ στη Μπουνστεσλίγκα ήταν πριν δέκα χρόνια και συγκεκριμένα το 2009 όταν είχε χάσει με 5-1 από τη Βόλφσμπουργκ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για τους Βαυαρούς που είδαν τον Μπόατενγκ να ανατρέπει εκτός περιοχής τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού, τον Πασιένσια και να αντικρίζει την κόκκινη κάρτα. Αυτή είναι η δεύτερη πιο γρήγορη αποβολή της Μπάγερν στην ιστορία της, με την πρώτη να κρατάει από το 1997 όταν ο Μπάμπελ είχε αποβληθεί στο 4’ σε ματς με τη Στουτγάρδη.

Η Άιντραχτ έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα πήρε την κατοχή της μπάλας και άσκησε μεγάλη πίεση στην προβληματική άμυνα της Μπάγερν. Έτσι στο 25’ ο Κόστιτς έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Στο 34’ οι ποδοσφαιριστές της Φρανκφούρτης έκρυψαν τη μπάλα με τον Πασιένσια να συμμετέχει σε αυτό το γκολ, αλλά ο Σόου ήταν αυτός που σκόραρε με σουτ από θέση μέσα δεξιά.

Η Μπάγερν έβγαλε αντίδραση στο 37’ με τον Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει ένα παλικαρίσιο γκολ και δείγμα της κλάσης του και να μειώνει σε 2-1. Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Στην επανάληψη η Άιντραχτ μπήκε και πάλι δυνατά στο γήπεδο και στο 49’ ο Άμπραχαμ νίκησε τον Νόιερ για το 3-1. Η γρήγορη ανάπτυξη των γηπεδούχων δημιουργούσε προβλήματα στη Μπάγερν και η άμυνα της έμενε εκτεθειμένη σε κάθε επίθεση που δεχόταν. Στο 61’ ο Χίντεγκερ έκανε το 4-1 για την Άιντραχτ, αλλά οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Στο 85’ ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού, ο Γκονσάλο Πασιένσια έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά και διαμόρφωσε το τελικό 5-1. Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Φρανκφούρτης έβαλε τέλος σε ένα αρνητικό σερί που είχε στα εντός έδρας παιχνίδια της με τη Μπάγερν, αφού στα 16 τελευταία μετρούσε τρεις ισοπαλίες και 13 ήττες.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Κίμιχ, Τιάγκο, Μίλερ (64’ Μαρτίνεθ), Κουτίνιο (57’ Κομάν), Γκνάμπρι (69’ Γκορέτσκα), Λεβαντόβφσκι.