Μπαρτσελόνα: «Σειρήνες» από Ιταλία και Αγγλία για Ράκιτιτς!

Ο Ιβάν Ράκιτιτς φαίνεται πως έχει γίνει «μήλον της έριδος» τόσο για την Ίντερ όσο και για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μπαρτσελόνα: «Σειρήνες» από Ιταλία και Αγγλία για Ράκιτιτς!

Η θητεία του Ιβάν Ράκιτιτς στην Μπαρτσελόνα φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της, καθώς ο Κροάτης μέσος είναι σίγουρο πως θα αφήσει τον ισπανικό σύλλογο την ερχόμενη χειμερινή περίοδο παρά την καλοκαιρινή όταν και θα συμπληρώσει την έκτη του σεζόν στο Καμπ Νου.

Ο κύριος λόγος της απόφασης των Καταλανών να αφήσουν τον Κροάτη να φύγει τον Ιανουάριο, είναι αυτός της αξιοποίησης των ξένων παικτών αλλά και των παικτών που χρησιμοποιεί περισσότερο ο προπονητής, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να έχει πολλές λύσεις στην θέση εκείνη, ενώ παράλληλα υπάρχει και το οικονομικό ζήτημα.

Από πιθανούς προορισμούς ο 32χρονος διεθνής μέσος έχει πληθώρα προτάσεων, με 2 από αυτές να είναι οι πιο δελεαστικές και τρανταχτές, όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ. Η πρώτη είναι αυτή της Ίντερ, η οποία προσπαθεί εδώ και αρκετό διάστημα να δελεάσει των Κροάτη αλλά και την Μπαρτσελόνα, με την τελευταία της προσφορά το καλοκαίρι να αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, παρόμοιο ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να θέλει να βρει έναν νέο ηγέτη στο χώρο του κέντρου για την ομάδα του, εάν τελικά ο Πολ Πογκμπά εγκαταλείψει τους «κόκκινους διαβόλους» είτε τον προσεχή Γενάρη είτε το επόμενο καλοκαίρι.

Να αναφέρουμε πως ο Ράκιτιτς, είχε διαψεύσει αρκετές φορές στο παρελθόν τις φήμες περί αποχώρησης του από την Μπάρτσα, αλλά όπως ο ίδιος αποκάλυψε πρόσφατα, δεν βρίσκεται στην Βαρκελώνη μόνο για να περπατάει στους δρόμους της και να απολαμβάνει τις παραλίες της, δήλωση-αιχμή η οποία αφορά τον χρόνο που έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής.

Ο φιναλίστ του περσινού Παγκοσμίου Κυπέλλου με την εθνική Κροατίας, δείχνει λοιπόν έτοιμος για μια νέα εμπειρία, καθώς όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα, το οικονομικό βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα, με πρωταρχική του επιθυμία να είναι η θέση στην βασική ενδεκάδα, είτε τελικά καταλήξει στην ομάδα του Μιλάνου είτε σε αυτή του Μάντσεστερ.

Ράκιτιτς: «Είμαι στη Μπαρτσελόνα για να παίζω και όχι για να απολαμβάνω τη θάλασσα»