Μάχη Σίτι - Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Ρουμπέν Ντίας!

Οι περσινοί πρωταθλητές Αγγλίας, έχουν ως πρωταρχικό τους στόχο την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού της Μπενφίκα, Ρουμπέν Ντίας, θέλοντας να επιλύσουν τις αμυντικές τους αδυναμίες ο οποίες τους έχουν φέρει 8 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Μάχη Σίτι - Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Ρουμπέν Ντίας!

Η άμυνα-τίτλου της Σίτι δείχνει να περνάει μεγάλη κρίση το τελευταίο διάστημα, πράγμα που αποδεικνύει τόσο η ήττα στην έδρα της Νόρουιτς (3-2) αλλά και η τελευταία ήττα-κάζο από την Γουλβς, μέσα στο «Έτιχαντ» (2-0)!

Οι «πολίτες» λοιπόν φαίνεται πως πληρώνουν ακριβά την απουσία του πρώην ηγέτη τους, Βινσάν Κομπανί, αλλά και τους τραυματισμούς τόσο του Λαπόρτ (τραυματισμός στον σταυροειδή σύνδεσμο), ο οποίος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης μέχρι και τις αρχές του 2020, όσο και του Τζον Στόουνς ο οποίος παρά τον μικροτραυματισμό του αναμένεται να επιστρέψει εντός του Οκτώβρη.

Η απουσία αυτών έφερε τον μέσο, Φερναντίνιο, να υποχρεωθεί να καλύψει την μια θέση στο κέντρο της άμυνας της Σίτι, ενώ δίπλα του βρίσκεται ο άνθρωπος ο οποίος και εκείνος ήταν ένας από τους «φευγάτους» την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, Νικολάς Οταμέντι.

Τόσο ο Βραζιλιάνος, όσο και ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός δεν εμπνέουν σιγουριά και προς θεού, δεν μπορούν να συγκριθούν με την περσινή απόρθητη άμυνα των «Citizens», όπου κυριαρχούσαν τα δίδυμα Κομπανί-Λαπόρτ και Λαπόρτ-Στόουνς.

Γκλεν Τζόνσον για Χάρι Κέιν: «Πιθανός προορισμός του η Μάντσεστερ Σίτι!»

Ο Πεπ λοιπόν σύμφωνα με δημοσιεύματα της «Mirror», έστρεψε το βλέμμα του στην Πορτογαλία ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, με πρώτο στόχο του φυσικά την ενδυνάμωση της άμυνας της ομάδας του.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόσωπο που ενδιαφέρει περισσότερο του ανθρώπους στο Μάντσεστερ, είναι ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός της Μπενφίκα, Ρουμπέν Ντίας.

Ο 22χρονος έχει συμβόλαιο με την πορτογαλική ομάδα μέχρι το 2024, ενώ ταυτόχρονα έχει συμπληρώσει τις 78 εμφανίσεις με την φανέλα των «αετών» καθώς τις 13 εμφανίσεις φορώντας το εθνόσημο.

Το συμβόλαιο του έχει ως ρήτρα αποδέσμευσης τις 59 εκατ. λίρες, την οποία προσπαθεί να βελτιώσει η Μπενφίκα με την μορφή του «buy-out», ανεβάζοντας την ρήτρα του νεαρού στις 79 εκατ. λίρες, με την Μάντσεστερ Σίτι να κάνει αγώνα... δρόμου ώστε να προλάβει να αποκτήσει τον νεαρό κεντρικό αμυντικό σε «τιμή ευκαιρίας» για τα αγγλικά δεδομένα.

Παρόλα αυτά, στο... κόλπο φαίνεται πως είναι και η έτερη ομάδα του Μάντσεστερ, η Γιουνάιτεντ, η οποία πραγματοποιεί μέχρι στιγμής μια από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της, φέρνοντας μνήμες από τον Φεβρουάριο του πολύ μακρινού 1989, και τον Σόλσκιερ να δείχνει ανίκανος να αλλάξει την ροή των πραγμάτων.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» λοιπόν φαίνεται πως ψάχνουν τον κατάλληλο... παρτενέρ για τον Χάρι Μαγκουάιρ, με τον Ρουμπέν Ντίας να βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους. Όμως, πιο πιθανή φαίνεται πως είναι η μετακίνηση του 28χρονου κεντρικού αμυντικού της Νάπολι, Καλιντού Κουλιμπαλί, ο οποίος έχει συνδεθεί με την Γιουνάιτεντ εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.