Eρυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Για 90 λεπτά δεν θα είναι «αδέρφια»!

Η πρώτη, επίσημη, αναμέτρηση Ερυθρού Αστέρα – Ολυμπιακού δοκιμάζει τις σχέσεις τους, αφού το ματς στο Βελιγράδι σημαίνει πολλά για το ευρωπαϊκό τους μέλλον, τη φετινή σεζόν

Eρυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Για 90 λεπτά δεν θα είναι «αδέρφια»!

Την Τρίτη στο «Μαρακανά», του Βελιγραδίου, ο Ολυμπιακός δεν θα πάει για ένα από τα πολλά ματς που η στενή σχέση του με τον Ερυθρό Αστέρα, σε επίπεδο διοικήσεων αλλά και οπαδών, τον έχουν οδηγήσει.

Όποιος νομίζει, ή προσδοκά, ότι θα εκτυλιχθούν σκηνές... 1994 όπου, εν μέσω του πολέμου της Γιουγκοσλαβίας, οι «ερυθρόλευκοι» έσπαγαν το εμπάργκο (και σε αθλητικό επίπεδο) των Δυτικών, προς τους Σέρβους, δίνοντας φιλικό στο μεγαλύτερο γήπεδο της Βαλκανικής χώρας, πλανάται, πλάνην οικτρά....

Το ματς της 2ης αγωνιστικής, του 2ου ομίλου, του Champions League, αποτελεί το παρθενικό, μεταξύ των δύο ομάδων, υπό την αιγίδα της UEFA.

Και παρότι είναι σίγουρο ότι οι ερυθρόλευκοι θα τύχουν θερμής φιλοξενίας, σε επίπεδο διοικητικό, αλλά κι οπαδικό, εντός των 4 γραμμών η αναμέτρηση θα είναι «αίμα κι άμμος»!

Όποιος έχει διαφορετική εντύπωση θα βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως.

Όχι μόνο γιατί είναι «νωπές», στους Σέρβους, οι ήττες από Μπάγερν στο Μόναχο (3-0) και Παρτιζάν (2-0), στο ντέρμπι του Βελιγραδίου (πριν μια εβδομάδα), που οι δύο επιτυχίες στο πρωτάθλημα, με το ίδιο σκορ (3-1), επί των Βότζοβατς (εκτός έδρας) και Μάτσβα Σάμπατς (εντός), δεν μπορούν να «ματσάρουν» σε επίπεδο εντυπώσεων, αλλά και γιατί είναι πανθομολογούμενο, από την ημέρα που έγινε η κλήρωση, στο Μονακό, ότι από τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων με τα ερυθρόλευκα θα κριθεί, σε πρώτη φάση το ευρωπαϊκό τους μέλλον, την φετινή σεζόν!

Δεδομένου ότι τα προγνωστικά ήθελαν (και θέλουν...) Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ αδιαφιλονίκητα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ, που οδηγούν στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, οι δύο Βαλκανικές ομάδες, σε πρώτη φάση, καλούνται ν’ αναμετρηθούν με έπαθλο την 3η θέση, που θα επεκτείνει την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια, πέραν του Δεκεμβρίου, στους «32» του Εuropa League.

Tώρα αν οι «Βαυαροί» κερδίσουν τα «σπιρούνια» δις κι οι Άγγλοι συνεχίσουν να μην θυμίζουν την ομάδα που, την 1η Ιουνίου, διεκδικούσε το παρθενικό της Champions League, στην Μαδρίτη, κόντρα στη Λίβερπουλ, τότε μπορεί ν’ ανοίξει η όρεξη, τόσο των Πειραιωτών (που ήδη αναμετρήθηκαν μαζί τους κι είδαν ότι δεν είναι ανίκητοι, κάνοντας τους το 0-2, 2-2), όσο και των Σέρβων, που θα τους αντιμετωπίσουν στις επόμενες δύο «κολλητές» αγωνιστικές.

Ως τότε, όμως, υπάρχει κάτι πιο... χειροπιαστό: το ματς της Τρίτης, όπου τα περί αδερφοποίησης θα μείνουν, το πολύ, μέχρι την κερκίδα...

Με πρώην «Πειραιώτες» κι «Έλληνες» οι Σέρβοι!


Στον Βλάνταν Μιλόγιεβιτς και τους παίκτες του δεν «λένε» τίποτα. Άλλωστε το γεγονός ότι ο προπονητής και αρκετοί παίκτες του Ερυθρού Αστέρα έχουν θητεία στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ή έχουν συνδεθεί, με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο, με τον Ολυμπακό, δεν είναι στα υπέρ των «ερυθρολεύκων»...

Ο ίδιος ο τεχνικός (πρώην του Πανιωνίου και της Ομόνοιας) πριν αναλάβει την Crvena Zvezda είχε ακουστεί για τον πάγκο των Πειραιωτών (αλλά προτιμήθηκε ο Χάσι), ενώ είναι σίγουρο ότι ο, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού (2016-18) Μάριν θα έχει εξτρά κίνητρο στο ματς.

Ακόμη κι ο, Αργεντινός, Ματέο Γκαρσία, που το καλοκαίρι, μετά την αποχώρηση του από τον Άρη, βρέθηκε κοντά στους ερυθρολεύκους του Πειραιά, πριν καταλήξει σ’ εκείνους του Βελιγραδίου.
Που να ήταν δηλωμένος κι ο (πρώην «Πειραιώτης») Μπεν, στη λίστα της UEFA

Εξάλλου Ντεγκενέκ (Αυστραλός), Γιάντερ (Βραζιλιάνος), Φαν Λα Πάρα (Ολλανδός), Μποάκιε (Γκανέζος), Τομανέ (Πορτογάλος, πρώην του Παναιτωλικού) Χοσέ Κάνιας (Ισπανός και πρώην... ΠΑΟΚτσης) αποκλείεται να διέπονται από ...αδερφικά αισθήματα προς τους ερυθρολεύκους.

Αλλά κι οι Σέρβοι των γηπεδούχων, που... κάτι έχουν ακουστά, βλέπουν, όπως κι οι παίκτες του Ολυμπιακού (ξένοι κι Έλληνες), τις αναμετρήσεις του Champions League ως ευκαιρίες να ανεβάσουν τις ποδοσφαιρικές τους «μετοχές» στο «Χρηματιστήριο» του παγκόσμιου φούτμπολ, «φουσκώνοντας» τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Συν τοις άλλοις, ο Ερυθρός Αστέρας, εξαιρουμένης της περσινής ήττας από την Παρί Σεν Ζερμέν (4-1), στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, είναι αήττητος στο «Μαρακανά» στα 13, τελευταία ευρωπαϊκα του ματς (6ν. – 6 ισοπ.).

Ένα γήπεδο που, όσες φορές (5) το έχουν επισκεφθεί ελληνικές ομάδες, αποδείχθηκε... ανηφορικό για εκείνες, χάνοντας ισάριθμες.

Όλα τα ανωτέρω κι η προοπτική ο Ολυμπιακός να γίνει η πρώτη που θα σπάσει το σέρβικο «ταμπού», μάλλον δεν συνηγορούν στο ότι θα δούμε... φιλικό!