Thomas Cook και ποδόσφαιρο - Champions League, Europa League και η αντίπαλος του Ολυμπιακού

Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, οι οπαδοί και οι ανακοινώσεις των ομάδων.

Thomas Cook και ποδόσφαιρο - Champions League, Europa League και η αντίπαλος του Ολυμπιακού

Οι οπαδοί στην Αγγλία περιμένουν με αγωνία να μάθουν αν τα εισιτήρια για τα προσεχή ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια των ομάδων τους είναι έγκυρα μετά την κατάρρευση της Thomas Cook.

Αυτό αναφέρει το BBC καθώς η εταιρεία τέθηκε υπό εκκαθάριση τη Δευτέρα όταν απέτυχε να εξασφαλίσει 250 εκατομμύρια λίρες για να διασωθεί.

Ορισμένοι σύλλογοι της Premier League χρησιμοποιούν το Thomas Cook Sport για τα ταξιδιωτικά πακέτα αγώνων τους σε Champions League και Europa League.

Οι συγκεκριμένες ομάδες αναζητούν πλέον σχέδια έκτακτης ανάγκης καθώς στο πρόγραμμα τους έχουν ευρωπαϊκά εκτός έδρας παιχνίδια τις επόμενες εβδομάδες.

Οι λύσεις που ψάχνουν

Καθώς η Thomas Cook πλέον έχει παύσει να λειτουργεί, τα πακέτα και τα εισιτήρια δεν ισχύουν. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα είχαν ασφαλιστική κάλυψη για ένα τέτοιο ταξίδι, θα πρέπει πιθανότατα να ζητηθεί επιστροφή χρημάτων από τον πάροχο της πιστωτικής ή της χρεωστικής κάρτας που χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η «σούπα» και η «ανομία»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαφημίζει τα ταξιδιωτικά πακέτα στο γήπεδό της, αλλά και ταξίδια για φιλάθλους στα γήπεδα της Ευρώπης με την Thomas Cook μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.

Η Γιουνάιτεντ πάντως εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημέρωσε τους οπαδούς ότι από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να απεμπλακούν όσοι φίλαθλοι είχαν επιλέξει την «Thomas Cook» για να ταξιδέψουν σε κάποια αναμέτρηση της ομάδας.

Λίβερπουλ και Τσέλσι

Σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκονται και στο Μέρσεσαϊντ, αφού η ανακοίνωση της Λίβερπουλ αναφέρει πως άνθρωποι της ομάδας βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους για να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

Η Chelsea, που χρησιμοποιούσε την Thomas Cook ως ταξιδιωτικό εταίρο, ανακοίνωσε χθες ότι θα πληρώσει για εναλλακτικές ταξιδιωτικές επιλογές για τους οπαδούς που είχαν κάνει κράτηση για το παιχνίδι του Champions League με τη Λιλ στη Γαλλία στις 2 Οκτωβρίου.

Η Chelsea θα καλύψει επίσης τα έξοδα ταξιδιού για τους οπαδούς που πραγματοποίησαν κράτηση μέσω του Thomas Cook για το παιχνίδι της Premier League στο Southampton στις 6 Οκτωβρίου.

Η ενημέρωση της Τότεναμ

Η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Τότεναμ, η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μάντσεστερ Σίτι έχουν πουλήσει πακέτα φιλοξενίας για τα εντός έδρας παιχνίδια, καθώς και για τα εκτός έδρας ματς του Champions League και του Europa League.

Η κατάρρευση του Thomas Cook επηρεάζει και τους φίλους της Τότεναμ. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού συνεργαζόταν με την Thomas Cook.

H Τότεναμ ενημέρωσε ότι «αυτή τη στιγμή επεξεργαζόμαστε κάποια εναλλακτικά σχέδια και θα ζητήσουμε από οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει με την ομάδα των υπηρεσιών μας για τους φιλάθλους».