Μεγάλο πρόβλημα στην Ιταλία με τις ρατσιστικές επιθέσεις

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης έπεσε ο άσος της Φιορεντίνα, Ντάλμπερ Ενρίκε με το θέμα να παίρνει μεγάλες διαστάσεις.

Μεγάλο πρόβλημα στην Ιταλία με τις ρατσιστικές επιθέσεις

Το πρόβλημα του ρατσισμού είναι ένα φαινόμενο που γίνεται μεγάλη προσπάθεια να καταπολεμηθεί τόσο από την UEFA όσο και από τη FIFA. Προσπαθούν να εξαλειφθεί από τα γήπεδα, αλλά ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος για να το πετύχουν. Χαρακτηριστικό είναι το σκηνικό που έλαβε χώρα στο ματς Αταλάντα-Φιορεντίνα.

Οι οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν ρατσιστική επίθεση στον ποδοσφαιριστή των «Βιόλα», τον Ντάλμπερ Ενρίκε. Ο διαιτητής διέκοψε για μερικά λεπτά το ματς λόγω των ρατσιστικών συνθημάτων και έγιναν εκκλήσεις από τα μεγάφωνα. Το τρομερό είναι πως τη στιγμή που ακούγονταν εκκλήσεις από τα μεγάφωνα οι οπαδοί της Αταλάντα ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες.

Τελικά το ματς συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά, αλλά το θέμα έχει πάρει τεράστια έκταση. Ακόμα και ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο τοποθετήθηκε για το περιστατικό και τόνισε: «Δεν γίνεται να υπάρχει ρατσισμός στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς στην Ιταλία δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση και το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Πρέπει να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να μείνουν εκτός γηπέδων. Είναι απαραίτητη η ποινή για τέτοια φαινόμενα όπως συνέβη στην Αγγλία», είπε ο Ινφαντίνο.

Στην Ιταλία το θέμα του ρατσισμού είναι πολύ σοβαρό και παρόμοια κρούσματα υπάρχουν σχεδόν κάθε αγωνιστική. Το τρομερό της ιστορίας είναι πως οι προπονητές των δύο ομάδων δεν πήραν θέση για το θέμα. Μη ξεχνάμε πως θύμα ρατσιστικής επίθεσης έχει πέσει και ο Λουκάκου σε ματς της Ίντερ από την Κάλιαρι. Στη γειτονική χώρα η ρατσιστική συμπεριφορά που εμφανίζουν συχνά πυκνά οπαδοί ομάδων είναι κάτι που προβληματίζει, αλλά δεν έχουν καταφέρει να λύσουν.