Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Μουντιαλικές» Σουηδία και Τουρκία!
Η Τουρκία νίκησε το Κόσοβο στην Πρίστινα με 1-0 και η Σουηδία, στην Στοκχόλμη, την Πολωνία 3-2 και πήραν δύο από τα 4 τελευταία ευρωπαϊκά «εισιτήρια», για το Μουντιάλ της Β. Αμερικής, μέσω της διαδικασίας των play off
Μετά το 2002, όταν είχε καταταγεί τρίτη στα γήπεδα της Άπω Ανατολής, η Τουρκία επιστρέφει στα τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Έπειτα από τη νίκη της, με 1-0, επί της Ρουμανίας, επιβλήθηκε με το ίδιο, μίνιμουμ σκορ, του Κοσόβου, στην Πρίστινα και τερμάτισε την παραμυθένια πορεία του ένα βήμα πριν τα γήπεδα της Βορείου Αμερικής!
Εκεί όπου θα βρεθεί η ομάδα της γείτονος χάρη στο γκολ του Ακτούρκογλου (53') αφού νωρίτερα (29') ο Τσακίρ, με τη βοήθεια του δοκαριού, απέκρουσε σουτ του Ασλάνι!
Την ίδια στιγμή την πρόκριση της στα γήπεδα των Η.Π.Α. του Μεξικού και του Καναδά εξασφάλιζε και η Σουηδία, που - σε ένα θεαματικό ματς πέντε γκολ - επικράτησε 3-2 της Πολωνίας στην Στοκχόλμη κι επιστρέφει σε Μουντιάλ μετά το 2018 και εκείνο της Ρωσίας!
Ο Ελάνγκα στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης πήρε την μπάλα από τον Αγιάρι και χωρίς να δυσκολευτεί την έστειλε στο βάθος της αντίπαλης εστίας για το 1-0.
Οι Πολωνοί ισοφάρισαν στο 33': ο Ζαλέφσκι μετά την μπαλιά του Ζιελίνσκι βρέθηκε σε θέση βολής και εκτέλεσε άψογα/
Η χαράων φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ με τον Λαγκερμπιέλκε στο 44' να δίνει και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του. Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Νίγκρεν, ο 25χρονος αμυντικός της Μπράγκα νίκησε τους πάντες στον αέρα πετυχαίνοντας το 2-1.
Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου ο Ζαλέφσκι έσπασε με το κεφάλι στον ελεύθερο και ολομόναχο, νεοειλελθόντα Σφιντέρσκι και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού προ κενής εστίας ισοφάρισε σε 2-2.
Όλα έδειχναν ότι η αναμέτρηση θα οδηγηθεί στην παράταση, ωστόσο ο Γκιόκερες είχε άλλη άποψη. Αφού η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δοκάρι, ο φορ της Άρσεναλ βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και με αξιοζήλευτη ψυχραιμία εκτέλεσε από κοντινή απόσταση γράφοντας το τελικό 3-2 στο 88'!