Γιοβάνοβιτς: «Δείξαμε μεγάλη σοβαρότητα, ιδιαίτερα ανασταλτικά»

Οι δηλώσεις του προπονητή της Εθνικής, Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ουγγαρία.

Γιοβάνοβιτς: «Δείξαμε μεγάλη σοβαρότητα, ιδιαίτερα ανασταλτικά»

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Ουγγαρία, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τόνισε πως έγιναν πολλές αλλαγές, ενώ ανέλυσε την απόδοση σε άμυνα κι επίθεση.

Παράλληλα, ο Σέρβος τεχνικός θεωρεί πως δεν ήταν καλοί στην τελική πάσα και ζήτησε δουλειά στη συνέχεια στον συγκεκριμένο τομέα, περιμένει να είναι υγιείς στα φιλικά του Ιουνίου κι εξήρε τους Μαγυάρους και την ατμόσφαιρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν είναι θέμα βελτίωσης. Και στο προηγούμενο παιχνίδι κάναμε καλή προσπάθεια, αλλά ήταν άλλος ο αντίπαλος. Κάναμε αρκετές αλλαγές σήμερα και σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις, αλλά με αρκετές μονομαχίες και τρεξίματα, δείξαμε σοβαρότητα, ιδίως στην ανασταλτική λειτουργία. Στο πρώτο μέρος, καταφέραμε με τον ποδοσφαιρικά τρίτο παίκτη να αναπτύξουμε επιθέσεις. Οι επιλογές ματς στην τελική πάσα δεν ήταν καλές. Υπήρχαν πολλές που το παιχνίδι ήταν πολύ πιο ανοικτό σε σχέση με το δεύτερο μέρος. Η συμπεριφορά της ομάδας μου με ικανοποίησε».

Για το ότι εξηγούσε στους παίκτες το λάθος στην τελική πάσα, αλλά και τις στατικές φάσεις:

«Είναι κάτι που χρήζει περισσότερης δουλειάς από εμάς, να δώσουμε λίγες περισσότερες επιλογές. Επειδή δουλεύουμε όλοι μας το ίδιο κι οι παίκτες κατανοούν τις καταστάσεις στο γήπεδο, κατανοούν τι μπορεί να κάνει καλύτερα ο παίκτης που είναι μέσα, σαν μάθημα. Θα μπορούσαμε με γρήγορη εναλλαγή της μπάλας να βρεθούμε σε πλεονεκτική θέση και με καλύτερη τελική πάσα να γίνουμε πιο απειλητικοί».

Για το ότι πρέπει να περιμένει άλλους τρεις μήνες για να δώσει νέα φιλικά:

«Έχουμε άλλα δύο φιλικά παιχνίδια χρήσιμα για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε κι άλλη επιλογή ως προς τον τρόπο παιχνιδιού. Θα περιμένω να είναι υγιείς οι παίκτες. Τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου θα είναι στο πιο υψηλό επίπεδο. Πρωτίστως, θέλουμε να είναι υγιείς και να είναι πιο έτοιμοι για τα ματς του Σεπτεμβρίου».

Για την παρουσία των Ούγγρων στο γήπεδο, παρά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ:

«Είναι μια χώρα και μια πόλη σε ένα πανέμορφο στάδιο που έχουν οργανωμένους οπαδούς και παραδοσιακά γεμίζουν το γήπεδο. Περιμένουμε αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα και με 60 χιλιάδες κόσμου δεν μπορείς να παίξεις φιλικό. Αγωνιστικά, είχε πολύ καλό ρυθμό και αγωνιστικές μονομαχίες λόγω της μεγάλης παρουσίας του κόσμου».



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110