Μπαρτσελόνα: Ο χείριστος απολογισμός και ο «άσφαιρος» Γκριεζμάν

Την χειρότερη εκκίνηση των τελευταίων 25 ετών έχει πραγματοποιήσει η Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, την ίδια ώρα που ο Αντουάν Γκριεζμάν αδυνατεί να βρει στόχο στα εκτός έδρας ματς.

Μπαρτσελόνα: Ο χείριστος απολογισμός και ο «άσφαιρος» Γκριεζμάν

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε πολύ άσχημο φεγγάρι, έχοντας πραγματοποιήσει τραγική εκκίνηση στη La Liga.

Οι «μπλαουγκράνα», με πιο πρόσφατη την εκτός έδρας ήττα τους από την Γρανάδα, μετρούν μόλις 7 βαθμούς μετά τις πρώτες 5 αγωνιστικές στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Primera Division: Πρώτη η Γρανάδα, 2-0 τη Μπαρτσελόνα! (αποτελέσματα, highlights)

Μάλιστα, μακριά από το «Καμπ Νου», οι Καταλανοί έχουν αποσπάσει μόλις ένα βαθμό, χάρη στην ισοπαλία με την Οσασούνα (2-2), έχοντας γνωρίσει ήττες σε Γρανάδα και Μπιλμπάο.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η τελευταία εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Ερνέστο Βαλδέρδε στη La Liga σημειώθηκε επί της Αλαβές (0-2) στις 23 Απριλίου 2019.

Όσο για τον τραγικό απολογισμό της, η Μπαρτσελόνα έχει πραγματοποιήσει τη χειρότερη εκκίνηση στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 1994-95, όταν στις 5 πρώτες αγωνιστικές μετρούσε τους ίδιους βαθμούς. Για την ιστορία, τη σεζόν εκείνη πρωταθλήτρια Ισπανίας αναδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης με 55 βαθμούς, με την Μπαρτσελόνα να τερματίζει στην 4η θέση με 46.

Τραγικά άστοχος εκτός έδρας Γκριεζμάν

Ο Αντουάν Γκριεζμάν αποτέλεσε ένα από μεγαλύτερα μεταγραφικά «μπαμ» του καλοκαιριού, με τους «μπλαουγκράνα» να προσθέτουν στο δυναμικό έναν από τους κορυφαίους επιθετικούς του κόσμου.

Αν και η κλάση του είναι αδιαμφισβήτητη, ο Γάλλος άσος μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμα τον εαυτό του σε απόλυτο βαθμό και το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και στη στατιστική του.

Μια ματιά στα πρώτα τέσσερα εκτός έδρας ματς με τη φανέλα της Μπάρτσα αρκεί για να διαπιστωθεί το πρόβλημα, αφού σε κανένα από αυτά ο Γκριεζμάν δεν έχει βρει εστία σε όσα σουτ έχει επιχειρήσει!

Ο αριθμός είναι αμείλικτος και δεν αφήνει πολλά περιθώρια για άλλες ερμηνείες: Η έλλειψη παραγωγικότητας του είναι εμφανής και πρόκειται για ένα ακόμα σοβαρό θέμα που πρέπει να πραγματοποιήσει την ομάδα της Βαρκελώνης.