Ντεμπά Μπα: «Να φύγουν όλοι οι μαύροι παίκτες από την Ιταλία!» (pic)

Μια ακραία λύση πρότεινε ο άσος της Μπασάκσεχιρ προς τους μαύρους ποδοσφαιριστές του Καμπιονάτο, μετά τα συνεχόμενα κρούσματα ρατσιστικών επιθέσεων των τελευταίων ημερών.

Ντεμπά Μπα: «Να φύγουν όλοι οι μαύροι παίκτες από την Ιταλία!» (pic)

Τα συνεχόμενα κρούσματα ρατσισμού εσχάτως στα ιταλικά γήπεδα έβγαλαν τον Ντεμπά Μπα από τα... ρούχα του, με τον έμπειρο επιθετικό της Μπασάκσεχιρ να στέλνει ένα ακραίο μήνυμα προς τους μαύρους ποδοσφαιριστές του Καμπιονάτο.

Ο 34χρονος πρώην φορ της Τσέλσι και της Μπεσίκτας κάλεσε τους μαύρους παίκτες να αποχωρήσουν ομαδικά από το ιταλικό πρωτάθλημα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχονται από οπαδούς την ώρα των αγώνων!

«Και αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισαν να μην παίξω εκεί όταν μπορούσα... Και σε αυτό το σημείο εύχομαι όλοι οι μαύροι αθλητές να φύγουν από αυτό το πρωτάθλημα! Σίγουρα δεν θα σταματήσει την ηλιθιότητά τους αλλά τουλάχιστον δεν θα επηρεάσουν άλλους αθλητές», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Μπα.

Δείτε το tweet του Μπα για το θέμα:

Αφορμή για το ξέσπασμα του Σενεγαλέζου στράικερ ήταν η επίθεση που δέχθηκε ο Ρομέλου Λουκάκου από οπαδούς της Κάλιαρι στον πρόσφατο αγώνα της Ίντερ στη Σαρδηνία, ενώ μια μέρα αργότερα οι φανατικοί των «νερατζούρι» έκαναν σύσταση στον Βέλγο φορ «να το συνηθίσει» αφού «αυτό δεν είναι ρατσισμός»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ρατσιστική επίθεση στον Λουκάκου από οπαδούς της Κάλιαρι (vid)

Το κάλεσμα του Λουκάκου μετά τη ρατσιστική επίθεση στο Κάλιαρι (pics)

Τζέιντον Σάντσο: «Με τον ρατσισμό αναρωτιέμαι γιατί να παίζουμε ποδόσφαιρο»