Το κάλεσμα του Λουκάκου μετά τη ρατσιστική επίθεση στο Κάλιαρι (pics)

Ο Ρομέλου Λουκάκου με μήνυμά του στα social media απάντησε στη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε στο παιχνίδι της Ίντερ με την Κάλιαρι.

Το κάλεσμα του Λουκάκου μετά τη ρατσιστική επίθεση στο Κάλιαρι (pics)

Ο Βέλγος άσος Ρομέλου Λουκάκου δέχθηκε ρατσιστική επίθεση κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής της Ίντερ με την Κάλιαρι, και ζήτησε άμεσα την αντίδρασή της ομοσπονδίας μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο instagram.

Ο Λουκάκου έγραψε συγκεκριμένα:

«Πολλοί ποδοσφαιριστές υπέστησαν ρατσιστική επίθεση, κάτι που έγινε και σε μένα.Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι και δεν πρέπει να δεχόμαστε καμία μορφή διάκρισης που ντροπιάζει το ποδόσφαιρο. Ελπίζω οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο να αντιδράσουν έντονα σε όλες τις μορφές διακρίσεων. Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Instagram, Twitter, Facebook...) θα πρέπει να δουλέψουν καλύτερα και σε συνεργασία με τους συλλόγους, αφού κάθε ημέρα παρατηρείς τουλάχιστον ένα ρατσιστικό σχόλιο κάτω από ένα ποστάρισμα έγχρωμου ανθρώπου...

Το φωνάζουμε χρόνια και ακόμα δεν γίνεται τίποτα... Κυρίες και κύριοι, είμαστε στο 2019 και αντί να πηγαίνουμε μπροστά κάνουμε βήματα προς τα πίσω και νομίζω ότι ως παίκτες χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι και να κάνουμε μία δήλωση πάνω σε αυτό το θέμα, ώστε να κρατήσουμε το ποδόσφαιρο καθαρό και διασκεδαστικό για όλους».

Η Κάλιαρι τάχθηκε στο πλευρό του Λουκάκου κάνοντας tweet το μήνυμα: «Όχι στο ρατσισμό» το οποίο αναδημοσίευσαν και οι Μιλανέζοι στο λογαριασμό τους.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας