La Liga: Ήττα της Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα με γκολάρα του Αντούριθ (vid)

Με το... αριστερό μπήκε στις υποχρεώσεις της για το πρωτάθλημα Ισπανίας η πρωταθλήτρια, Μπαρτσελόνα αφού ηττήθηκε με σκορ 1-0 στην έδρα της Μπιλμπάο χάρη σε ένα εξαιρετικό γκολ του Αντούριθ. 

La Liga: Ήττα της Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα με γκολάρα του Αντούριθ (vid)

Οι Βάσκοι «χτύπησαν» στο 89ο λεπτό ρίχνοντας τους αντιπάλους τους στο καναβάτσο. Δράστης ήταν ο Αντούριθ με γυριστό σουτ στον αέρα.

Ο 38χρονος επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (89’) με …ακροβατικό τρόπο υποχρέωσε την πρωταθλήτρια Μπαρτσελόνα σε ήττα στο εναρκτήριο ματς της Πριμέρα.

Μέχρι τότε η Μπαρτσελόνα είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, είχε δύο δοκάρια όμως ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου την... τιμώρησε ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα.

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές ευκαιρίες με την Μπαρτσελόνα να έχει την μπάλα αλλά να δυσκολεύεται αν δημιουργήσει ελλείψει Μέσι.

Οι Καταλανοί, ωστόσο, έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, αλλά τα δοκάρια της το στέρησαν σε μονοκόμματο σουτ του Λουίς Σουάρες (στην τελευταία του ενέργεια στο ματς αφού υπέστη τράβηγμα κι αποχώρησε) στο 37’ αλλά και του αντικαταστάτη του Ραφίνια (42’).

Στην επανάληψη με τον Γκριεζμάν φουνταριστό η Μπάρτσα είχε την κατοχή αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα κι όλοι πίστεψαν ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο. Ο Αντούριθ είχε διαφορετική άποψη…

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Λουίς Σουάρεθ.