O Zιντάν φτιάχνει «τη δική του» Ρεάλ Μαδρίτης!

Η άκομψη περιθωριοποιήση του Γκάρεθ Μπέιλ πιστοποιεί τις πληροφορίες ότι ο Γάλλος επέστρεψε στους «μερένγικες» με αυξημένες αρμοδιότητες...

 

O Zιντάν φτιάχνει «τη δική του» Ρεάλ Μαδρίτης!

Ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια του Ζινεντίν Ζιντάν να αποπέμψει με όσο το δυνατόν πιο... fast track διαδικασίες τον Γκάρεθ Μπέιλ, εκείνο που γίνεται κατανοητό είναι πως αυτές οι εξελίξεις εντάσσονται σε μια μεγαλύτερη «εικόνα», όπου ο «Ζιζού» είναι το απόλυτο αφεντικό, αγωνιστικά, στην Ρεάλ Μαδρίτης!

Επιστρέφοντας, τον περασμένο Μάρτιο, ο, 47χρονος, Γάλλος - υπό την πίεση των δύο εντός έδρας ηττών από την Μπαρτσελόνα (3-0 στο Κύπελλο και 1-0 στο πρωτάθλημα) και της τρίτης «κολλητής», στο «Μπερναμπέου», από τον Άγιαξ (1-4), που τελείωσαν την, άτιτλη, σεζόν των Καστιγιάνων από τις 5 Μαρτίου! - γραφόταν, μετ’ επιτάσεως, στα ΜΜΕ της Μαδρίτης και της υπόλοιπης Ιβηρικής, ότι γύρισε υπαγορεύοντας τους δικούς του όρους.

Ο κυριότερος εξ αυτών ήταν πως δεν θα αποτελεί πια, διαχειριστή της ομάδας, αλλά εκείνον που θα διαμορφώνει το ρόστερ της. Δηλαδή θα έχει έναν ρόλο που προσομοιάζει εκείνον του μάνατζερ Αγγλικής ομάδας.

Αιτία ήταν οι συνθήκες που κλήθηκε να δουλέψει κατα την πρώτη του θητεία. Τότε που - παρότι προερχόταν από την κατάκτηση 2 σερί Champions League και ενός πρωταθλήματος - η εισήγηση του να πωληθεί ο Γκάρεθ Μπέιλ, το καλοκαίρι του 2017 πετάχθηκε, στον κάλαθο των αχρήστων, από τον Φλορεντίνο Πέρεθ, που ήθελε την παραμονή του κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ μεταγραφής του 2013 (101 εκ. ευρώ)!

Αποτέλεσμα η αναγκαστική συμβίωση του με τον Ουαλλό, τον οποίο υπέβαλλε σε ουκ ολίγα «καψώνια». Με κορυφαία ότι ήταν αναπληρωματικός στους τελικούς του Champions League του 2017 και του 2018.

Για αυτό, άλλωστε, ο Μπέιλ αφού έκρινε τον, περσινό, τελικό του Κιέβου, κόντρα στη Λίβερπουλ, με το απίθανο ανάποδο ψαλίδι του (συν τα λάθη του Κάριους και την απενεργοποίηση του Σαλάχ από τον Σέρχιο Ράμος...) λίγα λεπτά μετά ανακοίνωνε, ουσιαστικά, ότι θ’ αποχωρήσει.

Όταν ο «Ζιζού» πρόλαβε τον Ουαλλό...

Τον πρόλαβε, όμως, ο «Ζιζού» φεύγοντας, 5 μέρες έπειτα από τον αγώνα στην Ουκρανική πρωτεύουσα, αφού είχε να προσάψει στον Πέρεθ κι άλλα.
Όπως ότι είχε μάθει, τον Γενάρη της ίδιας χρονιάς, από τις εφημερίδες, την επικείμενη απόκτηση του Κέπα. Την οποία, ουσιαστικά, ακύρωσε με δηλώσεις του. Με αποτέλεασμα να κατηγορηθεί, από την προεδρική «αυλή», για νεποτισμό, λόγω της παρουσίας του γιου του, Λούκα, στην 3αδα των τερματοφυλάκων...

Η αποχώρηση του Ζιντάν είχε ως αποτέλεσμα ο Μπέιλ να βάλει... όπισθεν και να μείνει στην Ισπανική πρωτεύουσα. Αλλά η περσινή καταστροφική σεζόν των «μερένγκες», που ο Ουαλλός δεν κατάφερε να υποκαταστήσει τον αποχωρήσαντα Κριστιάνο Ρονάλντo, λόγω και του νέου μπαράζ τραυματισμών, που αντιμετώπισε, τον έφερε, ξανά, στο «εδώλιο των κατηγορουμένων».

Η επιστροφή του Γάλλου προοιώνιζε την αποπομπή του Βρετανού. Τα δημοσιεύματα στην Ισπανία δίνουν και πέρνουν ότι, από τον Μάη, έχει ενημερωθεί ο παίκτης ότι δεν είναι στα πλάνα του προπονητή, αλλά ο Ιούλιος τελειώνει κι είναι ακόμη εδώ.
Με τα δημοσιεύματα να θέλουν τον πoδοσφαιριστή να έχει «κάτσει» πάνω στο συμβόλαιο του (εκπνέει το 2021) - με τις ετήσιες απολαβές του να προσεγγίζουν τα 20 εκ. ευρώ (χρήματα που δεν μπορεί να βρει σε Ευρωπαϊκή ομάδα, μετά την αγωνιστική του πορεία τα τελευταία χρόνια) – και την ομάδα να μην τον πιέζει, ανέλαβε δράση ο Ζιντάν.
Τις προάλλες είχε μια εκ του σύννεγυς συνομιλία με τον Φλορεντίνο Πέρεθ και διόλου τυχαία ακολούθησαν οι δηλώσεις του κατά του Μπέιλ («Δεν έχει αλλάξει κάτι στην περίπτωση του», «Κι αύριο να φύγει το καλύτερο για όλους θα ήταν», «Δεν έπαιξε με την Μπάγερν γιατί δεν ήθελε») που εντάσσονται στην «επιχείρηση» αποχώρησης του...

Το «βέτο» για Νέιμαρ...

Και δεν είναι μόνο οι περιπτώσεις των Μπέιλ ή Χάμες Ροντρίγκες (που μετά το διετή δανεισμό του, στην Μπάγερν Μονάχου, το καλοκαίρι του 2017, επέστρεψε για να ...ξαναφύγει!) που αποδεικνύουν την αναβάθμιση του Ζιντάν, είναι κι η υπόθεση του Νέιμαρ. Που, από πρώτος στόχος το περσινό καλοκαίρι, ως τον Μάη, πλέον το όνομα της Ρεάλ Μαδρίτης δεν υφίσταται, ουσιαστικά, μεταξύ των «μνηστήρων» του Βραζιλιάνου.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί θρυλείται πως ο Ζιντάν έθεσε «βέτο» στην επιθυμία του Πέρεθ να φέρει τον χαρισματικό, αλλά εξίσου προβληματικό, Βραζιλιάνο, πείθοντας τον να επικεντρωθεί αρχικά στον (συμπαίκτη του στην Παρί Σεν Ζερμέν) Κιλιάν Εμπαπέ κι ακολουθώς στον, συμπατριώτη, αμφοτέρων, Πολ Πογκμπά...