Xαμένοι στα «διαζύγια», με Ζιντάν και "CR7", Ρεάλ Μαδρίτης και Πέρεθ!

Πώς ο αμέτοχος Πέρεθ ζημίωσε τη Ρεάλ με τους χειρισμούς του. Όταν ο ισχυρός άνδρας των «μερένχες» άδειαζε τον Ζιντάν και πουλούσε τον Ρονάλντο στην Γιουβέντους.

Xαμένοι στα «διαζύγια», με Ζιντάν και "CR7", Ρεάλ Μαδρίτης και Πέρεθ!

Είναι πιθανό αρκετοί φίλοι της Ρεάλ Μαδρίτης βλέποντας την Γιουβέντους να ανατρέπει το εις βάρος της 2-0, του «Μετροπολιτάνο», κερδίζοντας 3-0 την, συμπολίτισσα, Ατλέτικο να μην... στεναχωρήθηκαν (για να το θέσουμε κομψά). Εκείνο που αποτελεί βεβαιότητα, όμως, είναι ότι άπαντες ένιωσαν νοσταλγία βλέποντας πως εκείνος που έστειλε στην 8αδα τους «μπιανκονέρι» - σχεδόν... ετσιθελικά – είναι ο πρώτος σκόρερ στα χρονικά του συλλόγου τους! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο...

Ο έτερος των μεγάλων αποχωρησάντων του περασμένου καλοκαιριού. Ο πρώτος ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν. Τα «διαζύγια» του Πορτογάλου και του «Ζιζού» ήταν από τους βασικότερους λόγους – όχι τους μόνους – που οι «μερένxες» από τις 5 Μαρτίου 2019 έμειναν εκτός όλων των στόχων στην τρέχουσα σεζόν. Κατάσταση με την οποία... φλέρταραν και το 2016, αλλά και πέρσι. Σεζόν που η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εκτός πρωταθλήματος και κυπέλλου, αλλά η παρουσία του «CR7» και του Γάλλου κρατούσε τα...μπόσικα σε μια διοργάνωση που οι «μπλάνκος» θεωρούν «δική τους» και τελικά κατάφεραν να σώζουν την χρονιά κατακτώντας την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά»!

Οι προσωπικότητες αμφοτέρων, η φιλοδοξία, η αυτοπεποίθηση και τα υπερμεγαθη «εγώ» τους κατέστησαν εφικτή και την περσινή κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία έκρυψε «κάτω από το χαλί» τα κακώς κείμενα.
Όμως, άμα τη επίτευξη του στόχου, άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου»...

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο προανήγγειλε τη φυγή του εντός του γηπέδου (!) κι ο Ζιντάν, πέντε μέρες μετά τον τελικό του Κιέβου, ανακοίνωνε την αποχώρηση του, ενώπιον ενός αποσβολωμένου Φλορεντίνο Πέρεθ,o οποίος μόνο αμέτοχος δεν ήταν σ’ αυτές τις εξελίξεις, αφού όπως κάθε «γάμος», έτσι και τα «διαζύγια» θέλουν δύο! Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης είχε «αδειάσει» κάμποσες φορές τον «Ζιζού».

Όπως όταν πήγε να πάρει τον Κέπα, από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, δίχως να τον ενημερώσει, με τον Γάλλο ν’ ακυρώνει τη μεταγραφή με δημόσιες δηλώσεις του! Ή όταν αγνοούσε, επιδεικτικά, την εισήγηση του για αποπομπή του Μπέιλ...

Όσο για τον Κριστιάνο; Του αρνήθηκε την αύξηση συμβολαίου για να προσεγγίσει τις ετήσιες απολαβές των Μέσι και Νειμάρ και τον πούλησε – για ν’ αποδείξει ότι η Ρεάλ μπορεί και χωρίς εκείνον - στην Γιουβέντους με 100 εκ. ευρώ (+12 εκ. ευρώ σε πριμ).

Χρήματα που μοιάζουν... ψιχία, κάτι βραδιές σαν της ρεβάνς της «γηραιάς κυρίας» με την Ατλέτικο. Η οποία υπενθύμισε ότι το, δυσθεώρητο, κενό του Πορτογάλου δεν έγινε, ούτε υποτυπωδώς, προσπάθεια να καλυφθεί από τους «μερένγκες».

«Εν λευκώ» μετά από 10 μήνες χώρια...

Ο Πέρεθ επαναφέροντας, μετά από 284 μέρες, τον Ζιντάν - προκειμένου να μην ξαναβρεθεί σε συνθήκες «εμφυλίου», αν επέλεγε τον Μουρίνιο – παραδέχθηκε ουσιαστικά, πέραν των λάθων του, στις περιπτώσεις Λοπετέγκι και Σολάρι, την ήττα του, στο «διαζύγιο», με τον Γάλλο! Έριξε το «ΕΓΩ» του (μεγαλύτερο κάθε άλλου, σύγχρονου, ποδοσφαιρανθρώπου) και κατά πως λένε στη Μαδρίτη του έδωσε «εν λευκώ» το ποδοσφαιρικό τμήμα. Κάτι που δεν είχε, πρακτικά, στην πρώτη του θητεία.

Κι αν με τον Γάλλο η κατάσταση διορθώθηκε – έστω κατόπιν εορτής - κάτι ανάλογο με τον Πορτογάλο είναι ανέφικτο. Στο άμεσο μέλλον, τουλάχιστον. Λένε ότι στα διαζύγια όλοι είναι χαμένοι. Στις περιπτώσεις Ζιντάν και Κριστιάνο Ρονάλντο, μάλλον, δεν ισχύει κάτι τέτοιο...