Μίνο Ραϊόλα: Από πιτσαδόρος, ροκ σταρ των μεταγραφών!

Ο Ιταλοολλανδός ατζέντης είναι ο πρωταγωνιστής του φετινού μεταγραφικού θέρους κι αποθεώθηκε από τους φίλους της Γιουβέντους που του ζήτησαν να τους φέρει και τον Πογκμπά!

Μίνο Ραϊόλα: Από πιτσαδόρος, ροκ σταρ των μεταγραφών!

«Ο tempora o mores» («Ω καιροί, ω ήθη») θα έλεγαν οι αρχαίοι Ρωμαίοι βλέποντας τους επιγόνους τους, οπαδούς της Γιουβέντους να αποθεώνουν τον... Μίνο Ραϊόλα, κατά την έλευση του, πελάτη του, Ματέις Ντε Λιχτ, στο ιατρικό κέντρο της ομάδας τους, για τις απαραίτητες εξετάσεις, πριν υπογράψει για τα επόμενα 5 χρόνια!
Παρότι δεν έχει προηγούμενο ένας... ατζέντης να γίνεται αντικείμενο λατρευτικών εκδηλώσεων, σε παρουσίαση ποδοσφαιριστή, οι τιφόζι της «γηραιάς κυρίας» το... τερμάτισαν ζητώντας, όχι από τον, πρόεδρο τους, Αντρέα Ανιέλι, αλλά από τον Ιταλοολλανδό να τους φέρει και τον Πολ Πογκμπά, από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Κι εκείνος, έμπλεος έπαρσης, ως άλλος... ροκ σταρ της εποχής, με σάουντρακ τα συνθήματα υπέρ του, είπε σιβυλλικά ότι «Η λέξη «τέλος» στην υπόθεση Πογκμπά δεν έχει ακόμη γραφτεί..»

Δήλωση που μάλλον δεν ήχησε ευχάριστα στα αυτιά των ιθυνόντων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μάλλον το αντίθετο...

Μοιάζει με απειλή ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» θα πρέπει να περιμένουν, τώρα που ολοκληρώθηκε το μεταγραφικό σίριαλ του 19χρονου Ολλανδού, πρώην αρχηγού του Άγιαξ – τον οποίο τον μοσχοπούλησε (75 εκ. ευρώ συν άλλα 10,5 σε μπόνους) εξασφαλίζοντας του κι ετήσιες απολαβές 12 εκ. ευρώ (τα 4 σε μορφή μπόνους) - να αυξηθεί η πίεση του για την περίπτωση του Γάλλου, διεθνούς, χαφ...

Ο γεννημένος στην περιφέρεια του Σαλέρνο (κοντά στην Νάπολι) 51χρονος ατζέντης, που πήρε ως προμήθεια για την μετακίνηση του Ντε Λιχτ το ποσό των 11 εκ. ευρώ! - θα επιχειρήσει να φουσκώσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς και του κατόχου του περσινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και τους δικούς του, βάζοντας στην αγορά τον 26χρονο, που ενδιαφέρει τουλάχιστον τρια μεγάλα «πορτοφόλια» του Ευρωπαϊκού και παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Την Γιουβέντους και την Ρεάλ Μαδρίτης κατά κύριο λόγο, αλλά και την Παρί Σεν Ζερμέν, δευτερευόντως...

Ο Ραϊόλα, που εξελίσσεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή του φετινού μεταγραφικού καλοκαιριού, διακινώντας ποδοσφαιριστές κατά το δοκούν, μοιάζει με μαριονετίστα που καθοδηγεί μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες της σύγχρονης εποχής στο να αυγατίζουν τις απολαβές τους (κι ο ίδιος τις δικές του για να συντηρεί την πολυτελή ζωή, που διάγει στο Μονακό..).

Στο καρνέ του, πλην των προαναφερθέντων, είναι τα ονόματα των Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, Χένρικ Μχιταργιάν, Μάρκο Βεράτι, Τζίτζι Ντοναρούμα και Μάριο Μπαλοτέλι, που έχουν συνδεθεί, το πρόσφατο ή απώτερο παρελθόν. με μεγάλα μεταγραφικά σίριαλ. Τα οποία έτσι (μεταγραφή) ή αλλιώς (παραμονή). ολοκληρώθηκαν με έναν σίγουρο κερδισμένο: Τον ίδιο.

Πρώην ποδοσφαιριστής, παράγων και... γκαρσόνι

Εκείνον, που πριν ασχοληθεί με την επικερδέστατη φάμπρικα του, ήταν γκαρσόνι σε Ιταλικό εστιατόριο ιδιοκτησίας του πατέρα του μετά την οικογενειακή μετακόμιση στο Χάαρλεμ της Ολλανδίας...

Ωστόσο δεν έμεινε στις πίτσες και τις καρμπονάρες. Παρότι έπαιξε μπάλα στα τμήματα υποδομής της Χάαρλεμ, στα 18 του σταμάτησε κι έγινε επικεφαλής της Ακαδημίας της Ολλανδικής ομάδας.
Με εφόδιο το παραγοντιλίκι, τις σπουδές, 2 ετών, στα Νομικά, και τις 7 γλώσσες, που έμαθε, πέρασε τον ποδοσφαιρικό... Ρουβίκωνα ανοίγοντας εταιρία προώθησης παικτών.

Στις μεγάλες του επιτυχίες η μεταπήδηση των Ντένις Μπέργκαμπ και Βιμ Γιονκ στην Ίντερ (1993), από τον Άγιαξ, αλλά και του Πάβελ Νέντβεντ από την Σπάρτα Πράγας στην Λάτσιο (1996).
Με τον Τσέχο συνδιαλέχθηκε, ως παράγοντα της Γιουβέντους πια, στην μεταγραφή του Ντε Λιχτ, γιατί η ζωή κάνει κύκλους...

Όπως κι οι σχέσεις του με συγκεκριμένες ομάδες. Στον Άγιαξ δεν ήθελαν να τον βλέπουν όταν τους ανάγκασε να πουλήσουν τον Ιμπραϊμοβιτς, στην Γιουβέντους (2004), αφού κατέβασε τον Σουηδό σε... απεργία, αλλά το έπραξαν στην περίπτωση του Ντε Λιχτ και μόνο χαμένοι δεν βγήκαν...

Ούτε ο Γκουαρντιόλα θέλει παρτίδες μαζί του, καταγγέλοντας, πριν από ενάμιση χρόνο, ότι, παρότι τον βρίζει, από την εποχή που έδιωξε τον «Ίμπρα» από την Μπαρτσελόνα, ήθελε να του «πασάρει» τους Μχιταργιάν και Πογκμπά...

Η 3μηνη τιμωρία που δεν ίσχυσε...

Και να φανταστεί κανείς ότι τον περασμένο Μάη η Ιταλική Π.Ο κι ακολούθως η FIFA τον είχαν τιμωρήσει με 3 μήνες απαγόρευσης άσκησης επαγγέλματος, λόγω παρατυπιών στην μετακίνηση του Τζιανλούκα Σκαμάκα, από την Ρόμα, στην Αϊντχόφεν, το 2015. Στις 13 Ιουνίου, όμως, μέσω CAS, κατάφερε να «παγώσει» την εφαρμογή της ποινής για ν’ ακολουθήσει ένα ακόμη, «θερμό», μεταγραφικά, καλοκαίρι!