Οι επιλογές του Ανσαριφάρντ στη Νότιγχαμ Φόρεστ

Οι τρεις «μνηστήρες» για την απόκτηση των δικαιωμάτων του πρώην φορ του Ολυμπιακού από τη Νότιγχαμ και το μέλλον του παίκτη στην αγγλική ομάδα.

Οι επιλογές του Ανσαριφάρντ στη Νότιγχαμ Φόρεστ

Με την κατάκτηση του τίτλου στα πλέι-οφ της Τσάμπιονσιπ από την Άστον Βίλα, η οποία νίκησε (2-1) στον τελικό την Ντέρμπι και εξασφάλισε το τελευταίο «εισιτήριο» για την άνοδο στα μεγάλα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ, ολοκληρώθηκε η εφετινή αγωνιστική περίοδος στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία της Αγγλίας.

Οι ομάδες που έμειναν στην Τσάμπιονσιπ ρίχνουν πλέον την προσοχή στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, ώστε να ενισχύσουν το έμψυχο δυναμικό τους για την επόμενη περίοδο. Στο «στρατόπεδο» της Νότιγχαμ Φόρεστ ένα από τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι των συζητήσεων είναι κι αυτό του επιθετικού Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Χθεσινά δημοσιεύματα από την Αγγλία ανέφεραν πως το όνομα του Ιρανού φορ βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο τριών ομάδων. Η Ρέιντζερς είναι αυτή που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την απόκτησή του, ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το δυναμικό της για την επόμενη περίοδο, στην προσπάθεια που καταβάλει να βάλει τέλος στην παντοδυναμία της Σέλτικ στη Σκωτία.

Όπως τονίζεται, όμως, οι «Διαμαρτυρόμενοι» δεν «παίζουν» μόνοι τους στο «κυνήγι» των δικαιωμάτων του άλλοτε άσου του Ολυμπιακού. Την ίδια στιγμή, την περίπτωση του διεθνούς άσου παρακολουθούν και το Αμβούργο από την Γερμανία, όπως επίσης και η Μπεσίκτας από την Τουρκία.

Όσο για την Νότιγχαμ Φόρεστ; Ο Ανσαριφάρντ δεν φαίνεται να βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή του, Μάρτιν Ο’ Νιλ, ο οποίος ήδη καταστρώνει τα πλάνα του και θέλει να ενισχύσει το δυναμικό των «ξυλοκόπων» με νέα πρόσωπα, ώστε την επόμενη περίοδο να πετύχει τον στόχο που έχουν θέσει στον σύλλογο, ήτοι την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τα 17 γκολ με τα «ερυθρόλευκα», το Μουντιάλ και το Νησί

Ο Ανσαριφάρντ αποχώρησε από τη χώρα μας και τον Ολυμπιακό πέρσι το καλοκαίρι. Είχε πετύχει 17 γκολ σε 25 εμφανίσεις του στην τελευταία του σεζόν με τους «ερυθρόλευκους» σε όλες τις διοργανώσεις και είχε μοιράσει 6 «ασίστ», ενώ πήρε μέρος και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, όπου το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, έχοντας τερματίσει στην τρίτη θέση του δευτέρου γκρουπ πίσω από την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Η συνέχεια, βέβαια, για τον Ιρανό φορ δεν είχε καλή συνέχεια. Χρειάστηκε να περιμένει μέχρι τον Νοέμβρη να λυθεί το πρόβλημα με την κάρτα εργασίας του στην Αγγλία ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί στην Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ ακόμα κι όταν τα κατάφερε δεν δικαίωσε τις προσδοκίες στη νέα του ομάδα.

Συνολικά αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια της Φόρεστ στο πρωτάθλημα, στα οποία πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε ισάριθμες «ασίστ». Επί της ουσίας, όμως, σε ελάχιστα ματς ξεκίνησε βασικός και απέτυχε να κερδίσει μία θέση στο αρχικό σχήμα, απόρροια και της συμμετοχής του στο Ασιατικό Κύπελλο αλλά και της αλλαγής στην τεχνική ηγεσία της αγγλικής ομάδας με την πρόσληψη του Ο’Νιλ στη θέση του Καράνκα.

«Υπάρχει πίεση να σκοράρω σε κάθε παιχνίδι. Είναι μια καλή πίεση, αλλά πρέπει να το διαχειριστείς, να ελέγξεις τα συναισθήματά σου και να βεβαιωθείς ότι πάντα βελτιώνεσαι με κάθε προπόνηση. Θέλει χρόνο για να προσαρμοστείς, διότι πρόκειται για ένα αρκετά διαφορετικό πρωτάθλημα σε σχέση με άλλες χώρες. Πιστεύω ότι θα συνεχίσω να γίνομαι καλύτερος», έλεγε τον περασμένο Μάρτη ο διεθνής άσος.

Το επόμενο διάστημα, πλέον, θα είναι κρίσιμο για τον 29χρονο επιθετικό, όσον αφορά το ποδοσφαιρικό του μέλλον και τις αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει για την εξέλιξη της καριέρας του. Αν θα επιλέξει να παραμείνει στην αγγλική ομάδα και να δώσει μία ακόμα «μάχη» για να δείξει την ποδοσφαιρική του αξία ή αν θα προτιμήσει να βρει μία νέα ποδοσφαιρική «στέγη» ώστε να βρει τον καλό του «εαυτό».