«Κλείνει» προπονητή τον Γκασπερίνι η Ρόμα

Σε συμφωνία με τους «τζιαλορόσι» για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας φέρεται να ήρθε ο προπονητής της Αταλάντα.

«Κλείνει» προπονητή τον Γκασπερίνι η Ρόμα

Έτοιμος να αφήσει το Μπέργκαμο και την Αταλάντα για χάρη της Ρόμα φαίνεται ότι είναι ο Τζιάν Πέρο Γκασπερίνι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την γειτονική Ιταλία, οι «τζιαλορόσι» ήρθαν σε συμφωνία με τον 61χρονο τεχνικό και απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις για να οριστικοποιηθεί η υπόθεση.

Η ομάδα της «Αιώνιας Πόλης» προσέφερε στον Ιταλό συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια, έναντι του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως μαζί με τα μπόνους, ενώ, όπως υποστηρίζεται, στις συζητήσεις έδωσε το παρών και ο Τζιανλούκα Πετράτσι, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει ρόλο τεχνικού διευθυντή στην Ρόμα.

Ο Γκασπερίνι βρίσκεται στον πάγκο της Αταλάντα την τελευταία τριετία και στο διάρκεια της καριέρας του στο Μπέργκαμο κατάφερε να «αναγεννήσει» την ομάδα, η οποία εντυπωσιάζει πλέον με την πορεία της και τα αποτελέσματά της.

Την εφετινή σεζόν, έπειτα από 36 αγωνιστικές στο ιταλικό πρωτάθλημα, ο σύλλογος βρίσκεται στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί στο Champions League της επόμενης περιόδου, ενώ υπενθυμίζεται πως η Αταλάντα έφτασε και στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, όπου ηττήθηκε με 2-0 από την Λάτσιο.