Μπαρτσελόνα: Αβέβαιο το μέλλον του Βαλβέρδε

Ο αποκλεισμός από την Λίβερπουλ, αλλά κυρίως ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, δυσχεραίνει τη θέση του Βάσκου τεχνικού στους «μπλαουγκράνα».

Μπαρτσελόνα: Αβέβαιο το μέλλον του Βαλβέρδε

«Παγωμένο» είναι το κλίμα στην Μπαρτσελόνα, αφού οι «μπλαουγκράνα» ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν τον αποκλεισμό τους από την Λίβερπουλ, ο οποίος... ξύπνησε άσχημες μνήμες του περσινού κάζο από την Ρόμα.

Στο επίκεντρο της κριτικής έχει βρεθεί φυσικά και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, στον οποίο προσάπτεται κυρίως ότι δεν μπόρεσε να προστατέψει το 3-0 του πρώτου αγώνα και πως δεν προετοίμασε κατάλληλα την ομάδα για το Άνφιλντ.

Όπως αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ, το μέλλον του Βάσκου τεχνικού είναι αβέβαια, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ανανέωσε μέχρι το 2020. Μάλιστα, η "mundo deportivo" τονίζει ότι ο τελικός του Copa Del Rey με την Βαλένθια στις 25 Μαΐου είναι πλέον καθοριστικής σημασίας για την παραμονή του στο τιμόνι των Καταλανών, καθώς μια ενδεχόμενη αποτυχία θα κλονίσει ακόμα περισσότερο τη θέση του άλλοτε τεχνικού του Ολυμπιακού.

Ο ίδιος στο παρελθόν έχει δείξει ότι δεν κάθεται σε συμβόλαιο, όπως στην Εσπανιόλ το 2008 όταν παραιτήθηκε παρότι δεσμευόταν και αν αισθάνεται ότι δεν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο δεν αποκλείεται να αποχωρήσει.

Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα δεν αποκλείεται να θέσει θέμα προπονητή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η θέση του Βαλβέρδε στον πάγκο των «μπλαουγκράνα» μόνο δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται.