Σόλσκιερ εναντίον Λίβερπουλ: Παίκτης vs προπονητής

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει το απόγευμα της Κυριακής (16:05, 24/2,  LIVE στο fosonline.gr) τη Λίβερπουλ και ο Σόλσκιερ έχει έναν παραπάνω λόγο που θέλει τη νίκη.

Σόλσκιερ εναντίον Λίβερπουλ: Παίκτης vs προπονητής

Από τη μέρα που ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έκατσε στον πάγκο της Γιουνάιτεντ, η ομάδα άλλαξε αμέσως πρόσωπο τρέχοντας ένα σερί 11 αγώνων χωρίς ήττα. Η σημερινή αναμέτρηση με την Λίβερπουλ έχει χαρακτήρα γοήτρου, όμως για τον Νορβηγό τεχνικό είναι ένας αγώνας ρεβάνς, καθώς την είχε αντιμετωπίσει μία φορά ως προπονητής με την Κάρντιφ, ενώ ως παίκτης είχε ισάριθμες νίκες και ήττες.

Ο Σόλσκιερ κόντρα στη Λίβερπουλ ως παίκτης

Το τρεμπλ που κατέκτησε η Μάνστεστερ τη σεζόν 1998-99, οφείλεται κατά πολύ στον Σόλσκιερ, καθώς ήταν ο σκόρερ του δεύτερου γκολ στις καθυστερήσεις εκείνου του ανεπανάληπτου τελικού του Champions League κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Λίγους μήνες πριν και συγκεκριμένα στις 23 Ιανουαρίου, η Μαν. Γιουνάιτεντ αντιμετώπιζε την Λίβερπουλ στη φάση των 32 του FA Cup. Το σκορ ήταν 1-1 και το παιχνίδι έμοιαζε να πηγαίνει στην παράταση. Ο "baby face" όμως είχε άλλη άποψη, ο οποίος στο 90' βρέθηκε με την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή και την έστειλε στα δίχτυα, χαρίζοντας την πρόκριση στους "κόκκινους διαβόλους". Αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ απέναντι στην Λίβερπουλ.

O Νορβηγός ξανασκόραρε κόντρα στους "κόκκινους" σε δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση την επόμενη σεζόν στις 4 Μαρτίου του 2000. Η Λίβερπουλ προηγήθηκε, όμως ο Σόλσκιερ ήταν αυτός που έσωσε τον βαθμό για την ομάδα του στο τελικό 1-1.

Δείτε το γκολ στο 6:14

Στις 2 Μαρτίου του 2003 η Λίβερπουλ κατέκτησε το Λιγκ Καπ κόντρα στην Γιουνάιτεντ (2-0). Η Μάντσεστερ κρατούσε μανιάτικο τον χαμένο τελικό και ένα μήνα αργότερα, στις 5 Απριλίου την φιλοδώρησε με 4 γκολ. με τον Σόλσκιερ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 4-0.

Δείτε το γκολ στο 1:28

Συνολικά με την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Λίβερπουλ είχε 5 νίκες, 5 ήττες και μία ισοπαλία, μετρώντας 3 τέρματα.

Ο Σόλσκιερ κόντρα στη Λίβερπουλ ως προπονητής

Όταν αποσύρθηκε ο Σόλσκιερ, η Γιουνάιτεντ τον προσέλαβε ως προπονητή των ρεζερβών, όπου έκατσε για 3 χρόνια. Ακολούθησε μία τριετία στη Νορβηγική Μόλντε για να έρθει η επιστροφή στην Premier League και να αναλάβει την Κάρντιφ, στις 2 Ιανουαρίου του 2014.

Η θητεία του στον πάγκο των Ουαλών μόνο πετυχημένη δεν θεωρείται, καθώς σε 21 παιχνίδια είχε 5 νίκες 3 ισοπαλίες και 13 ήττες. Η πιο βαριά του ήττα τότε ήταν αυτή κόντρα στη Λίβερπουλ, από την οποία έχασε 3-6 εντός έδρας. Παρότι η Κάρντιφ κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές (1-0, 2-1), οι "κόκκινοι" ισοφάρισαν πριν τη λήξη του ημιχρόνου και στο δεύτερο μισό σκόραραν άλλα τρία γκολ. Οι "δράκοι" μείωσαν σε 3-5, όμως ο Σουάρεζ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

O Σόλσκιερ είναι ο πρώτος που θέλει τη νίκη σήμερα και μετά η Μάντσεστερ Σίτι και οι υπόλοιποι, αν και θα... ήθελε πολύ να μπει αλλαγή και να βάλει αυτός το νικητήριο γκολ!