Ερνέστο μην ακούς κανέναν...και συνέχισε!

Η θέση του προπονητή είναι δύσκολη. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Υπάρχει ποτέ δικαιοσύνη για έναν προπονητή; Κι όμως υπάρχει! 

Ερνέστο μην ακούς κανέναν...και συνέχισε!

Οι προπονητές στο ποδόσφαιρο θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι οι πιο αδικημένοι άνθρωποι που ασχολούνται επαγγελματικά με το άθλημα. Για παράδειγμα ουκ ολίγες έχουν πληρώσει τα σπασμένα για άσχημα αποτελέσματα, κακές πορείες και για χαμένα αποδυτήρια. Άραγε έφταιγαν μόνο εκείνοι; Φυσικά και όχι! Το πρόβλημα ξεκινάει από τον σχεδιασμό, αλλά το θέμα μας τη συγκεκριμένη στιγμή δεν είναι αυτό.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Μπαρτσελόνα για ακόμα έναν χρόνο και μάλιστα έχει οψιόν για τη σεζόν 2020-2021. Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα πως η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» όχι μόνο τον στηρίζει, αλλά τον θεωρεί και τον καταλληλότερο ώστε να καταφέρει η Μπαρτσελόνα να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές επιτυχίες.

Πολλοί από τους οπαδούς της ομάδας θεωρούν αυτή την απόφαση παράλογη, αφού έχουν γεμίσει τις επίσημες σελίδες του συλλόγου με αρνητικά σχόλια προς τον Βάσκο τεχνικό. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι δίκαιο για τον «τσινγκούρι».

Μετά την αποτυχημένη χρονιά 2016-2017 στην οποία η Μπαρτσελόνα τερμάτισε 2η στην La Liga και αποκλείστηκε από τους "8" του Champions League, έχει καταφέρει να κατακτήσει ήδη ένα ντάμπλ, ενώ την επόμενη χρονιά έμεινε εκτός Ευρώπης από ένα κακό παιχνίδι, το οποίο ήταν και το μοναδικό της περσινής σεζόν.

Φέτος η αλήθεια είναι ότι δεν παίζει τόσο καλό ποδόσφαιρο, για την ακρίβεια τόσο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Έχει κάνει αρκετές γκέλες στο πρωτάθλημα, αν όμως αναλογιστεί κάποιος πως δεν διανύουν το καλύτερο φεγγάρι τους οι Μέσι,Σουάρεζ και Κοουτίνιο σε συνδυασμό ότι Ουμτιτί είναι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός γηπέδων και μέσα σε όλα αυτά έρχεται και ο τραυματισμός του φορμαρισμένου Ντεμπελέ, είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο να βρει χημεία και να παρουσιαστεί ένα τρομερό σύνολο (όπως περιμένουν όλοι από μία ομάδα σαν την Μπάρτσα).

Κάποιοι ήδη βγαίνουν και λένε πως η χρονιά έχει χαθεί για την Μπαρτσελόνα. Μέγα λάθος! Ποια χρονιά έχει χαθεί; Όταν έχει διαφορά 6 πόντων στο πρωτάθλημα, είναι στα ημιτελικά του Copa del Rey και δεν έχει παίξει καν τον πρώτο νοκ-άουτ αγώνα για το φετινό Champions League. Καμία χρονιά δεν έχει χαθεί! Και αν θέλετε τη γνώμη μου, η χρονιά τώρα ξεκινάει για τους «μπλαουγκράνα».

Η ανανέωση του Ερνέστο Βαλβέρδε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, είναι δείγμα ότι η Μπαρτσελόνα παρά τα ανάποδα αποτελέσματα που έχει φέρει ως τώρα, είναι εδώ. Διεκδικεί τα πάντα και ο Ερνέστο δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα να χαθεί, χωρίς να παλέψει.

Η χρονιά για την Μπαρτσελόνα μόλις ξεκίνησε!