Preview: Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Τότεναμ υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λονδίνο στην πιο σημαντική αναμέτρηση της αγωνιστικής στην Premier League.

Preview: Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το σπουδαιότερο ματς της 22ης αγωνιστικής στην Premier League ανήκει με διαφορά στην αναμέτρηση του Λονδίνου όπου η Τότεναμ υποδέχεται την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις 18:30 στο «Wembley».

Η Τότεναμ βρίσκεται στην 3η θέση με 48 βαθμούς και στο -9 από την κορυφή (με έναν αγώνα λιγότερο) ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι στην 6η θέση με 38 βαθμούς. Απέχει 3 βαθμούς από την 5η θέση και την Άρσεναλ και 9 βαθμούς από την έξοδο στο Champions League.

Το ρεκόρ

Κυνηγάει το ρεκόρ ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Ο Νορβηγός προπονητής με την νίκη της Γιουνάιτεντ επί της Νιουκάστλ «έπιασε» τον Ματ Μπάσμπι στο απίστευτο ρεκόρ των τεσσάρων πρώτων νικηφόρων αγώνων στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας στον πάγκο των «Red Devils». Εάν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φύγει με την νίκη από το «Wembley» τότε ο Σόλσκιερ θα γίνει ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της που θα έχει καταφέρει να κερδίσει τα 5 πρώτα παιχνίδια του στον πάγκο!

Head-to-Head

* Η Τότεναμ έχει δύο νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν καταφέρει να κάνει το 3Χ3 τότε θα σπάσει το ισοφαρίσει το συγκεκριμένο ρεκόρ που κρατάει από το μακρινό 1960!
* Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ηττηθεί μόλις 3 φορές στην έδρα της Τότεναμ σε αγώνα Πρέμιερ Λιγκ στις τελευταίες 17. Και οι 3 ήττες είναι στις 3 τελευταίες επισκέψεις της!
* Η Τότεναμ είναι αήττητη απέναντι στην Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ από το 2012 μετρώντας 3 νίκες και 3 ισοπαλίες!

Στατιστικά των δύο ομάδων

* Η Τότεναμ στα τελευταία 9 ματς της σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα με συνολικό σκορ τερμάτων 32-7 υπέρ της!
* Εάν κερδίσουν οι «Spurs» τότε θα φτάσουν τους 51 πόντους. Κάτι που δεν έχουν καταφέρει ποτέ ξανά στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
* Η Τότεναμ δεν έχει ηττηθεί δύο συνεχόμενες φορές στο γήπεδο της από τον Μάιο του 2015!
* Οι «Spurs» έχουν χάσει 4 από τις 8 αναμετρήσεις στο «Wembley» με αντίπαλη ομάδα της πρώτης 6άδας!
* Ο Χάρι Κέιν έχει την ευκαιρία να σκοράρει για πρώτη φορά σε 7 συνεχόμενες αναμετρήσεις!
* Από την μέρα που έφυγε ο Μουρίνιο, η Γιουνάιτεντ είναι η μοναδική ομάδα που έχει πάρει το απόλυτο στην Πρέμιερ Λιγκ.
* Η Γιουνάιτεντ δεν έχει νίκη απέναντι σε ομάδα της πρώτης πεντάδας της κατάταξης την φετινή σεζόν μετρώντας 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.
* Ο Πογκμπά έχει 4 γκολ και 3 ασίστ στα τελευταία 4 ματς. Μόνο ο Σον της Τότεναμ τον ξεπερνά με 5 γκολ και 3 ασίστ στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
* Ο Ράσφορντ έχει συμμετοχή σε 9 γκολ στα τελευταία 8 ματς της Πρέμιερ (4 γκολ και 5 ασίστ).

Αγωνιστικά

* Για τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο εκτός έχουν τεθεί οι Ντάιερ, Λούκας Μόουρα και Γουνιάμα. Αμφίβολες είναι οι συμμετοχές των Βερτόνχεν και Ντεμπελέ που επέστρεψαν κανονικά στις προπονήσεις.
* Για τον Σόλσκιερ, τιμωρημένος είναι ο Ερίκ Μπαϊγί. Ο Ρόχο βρίσκεται στην Αργεντινή επομένως είναι απών. Ο Πολ Πογκμπά ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα.