Premier League: Τα πάντα για το λονδρέζικο ντέρμπι και το Μπράιτον-Λίβερπουλ

Στις αναμετρήσεις Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ και Μπράιτον-Λίβερπουλ συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα σημερινά ματς της 22ης αγωνιστικής της Premier League. 

Premier League: Τα πάντα για το λονδρέζικο ντέρμπι και το Μπράιτον-Λίβερπουλ

Μετά από διάστημα περίπου δέκα ημερών μακρυά από την αγωνιστική δραστηριότητα της Premier League, οι ομάδες επιστρέφουν ξανά στις υποχρεώσεις του πρωταθλήματος ενόψει της 22ης αγωνιστικής.

Την αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει το Λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Γουέστ Χαμ και την Άρσεναλ στο «London Stadium» στις 14:30. Στις 17:00 η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπράιτον σε μια αναμέτρηση που πρόκειται να δείξει πολλά ανεξαρτήτου του αποτελέσματος.

Ας δούμε αναλυτικά μερικά στοιχεία για τις δύο πολύ σημαντικές μάχες.

Γουέστ Χαμ-Άρσεναλ (14:30, Cosmote TV)

Η Γουέστ Χαμ υποδέχεται την Άρσεναλ του Ουνάι Έμερι σε μια αναμέτρηση με μεγάλο ενδιαφέρον. Οι δύο ομάδες έχουν ως έδρα το Λονδίνο και υπάρχει η σχετική κόντρα μεταξύ τους.

Στα τελευταία τους παιχνίδια, οι «Χάμμερς» κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του FA Cup απέναντι στην Μπέρμιγχαμ με 2-0, ενώ και η Άρσεναλ πέρασε με 3-0 από την έδρα της Μπλάκπουλ και πήρε κι εκείνη το εισιτήριο.

Η βαθμολογική διαφορά ανάμεσα σε Γουέστ Χαμ και Άρσεναλ είναι στους 13 βαθμούς με τους «κανονιέριδες» να βρίσκονται στην 5η θέση και τους σημερινούς αντιπάλους στην 10η.

Head-to-Head

* Η Γουέστ Χαμ έχει πανηγυρίσει μόλις μία νίκη στα τελευταία 21 ματς στον θεσμό της Premier League απέναντι στην Άρσεναλ. Το 2015 πραγματοποιήθηκε η μοναδική νίκη στο συγκεκριμένο διάστημα για τους «Χάμμερς». Η Άρσεναλ έχει νικήσει τα 16 ματς και μόλις 4 έχουν λήξει ισόπαλα.
* Από το 2006 και έπειτα, η Άρσεναλ δεν έχει ηττηθεί στην έδρα της Γουέστ Χαμ.
* Η Γουέστ Χαμ συνολικά έχει ηττηθεί συνολικά 29 φορές από την Άρσεναλ. Από καμία άλλη ομάδα δεν έχει τόσες πολλές ήττες στην Πρέμιερ Λιγκ.
* Ο Ουνάι Έμερι πήρε την πρώτη του νίκη ως προπονητής της Άρσεναλ απέναντι στην Γουέστ Χαμ στον πρώτο γύρο.

Αγωνιστικά

- Ο Νασρί θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο στην Premier League μετά το 2016. Ο Γάλλος μέσος αγωνίστηκε στην αναμέτρηση της Γουέστ Χαμ με την Μπέρμιγχαμ για το FA CUP.
- Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Αρναούτοβιτς καθώς όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στην Αγγλία, ο επιθετικός της Γουέστ Χαμ είναι κοντά στο να πάρει μεταγραφή στην Κίνα.
- Επέστρεψαν συνολικά 6 παίκτες σε κανονικούς ρυθμούς στην Άρσεναλ. Οι Οζίλ, Κοσιενλί, Μπεγερίν, Μουστάφι, Μονρεάλ και Μαυροπάνος ξεπέρασαν τα προβλήματα τους.

Μπράιτον-Λίβερπουλ (17:00, Cosmote TV)

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα τεστ που θα δώσει η Λίβερπουλ. Παραμένει στην κορυφή και στο +4 από την Σίτι η Λίβερπουλ ενώ η Μπράιτον βρίσκεται στην 13η θέση.

Μετά την ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι με 2-1 στην Premier League, οι «Reds» αποκλείστηκαν από την Γουλβς στο πλαίσιο του FA Cup. Επομένως, για τον Κλοπ αλλά και για τους αντιπάλους του είναι πολύ σημαντικό το αποτέλεσμα της σημερινής αναμέτρησης απέναντι σε μια ομάδα που δεν χάνει εύκολα στην έδρα της.

Η Μπράιτον απέκλεισε με το εμφατικό 3-1 την Μπόρνμουθ και μάλιστα εκτός έδρας και θα συνεχίσει στο FA Cup.

Head-to-Head

* Η Λίβερπουλ έχει καταφέρει να κερδίσει τα τελευταία έξι ματς με αντίπαλο την Μπράιτον σε όλες τις διοργανώσεις.
* Η Λίβερπουλ έχει κερδίσει και τα 3 ματς Premier League με αντίπαλο την Μπράιτον έχοντας σκοράρει 10 γκολ με 1 μόλις γκολ παθητικό.
* Η Μπράιτον έχει σκοράρει και στα τελευταία 13 ματς στην έδρα της σε αγωνιστικές της Premier League.

Αγωνιστικά

- Εκτός για δεύτερη συνεχόμενη φορά είναι ο αμυντικός της Μπράιτον, Μπερνάρντο.
- Αμφίβολοι παραμένουν οι Ισκιέρδο και Ματ Ράιαν για τους γηπεδούχους.
- Επιστρέφει στην βασική ενδεκάδα ο φαν Ντάικ για την Λίβερπουλ
- Οι Λόβρεν και Γκόμεζ δεν θα αγωνιστούν λόγω προβλήματα τραυματισμού.
- Την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Χέντερσον και του Μάτιπ.