Τιμωρία τεσσάρων ετών στον Ζαμπά!
Με ποινή αποκλεισμού από κάθε δραστηριότητα για τέσσερα χρόνια λόγω θετικού δείγματος ντόπινγκ τιμωρήθηκε ο Λέο Ζαμπά
Την χειρότερη δυνατή τροπή παίρνει η καριέρα του Λέο Ζαμπά! Ο ποδοσφαιριστής της Σάο Μπερνάρντο και άλλοτε μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ παραμένει εκτός δράσης από τις αρχές του χρόνου όταν βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.
Θα πρέπει να περιμένει πολύ καιρό μέχρι να φορέσει ξανά ποδοσφαιρικά παπούτσια σε επαγγελματικό επίπεδο... Σύμφωνα άλλωστε με την «Globo» της Βραζιλίας, το Αθλητικό Αντι-Ντόπινγκ Δικαστήριο αποφάσισε την τιμωρία του με τετραετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο έως τις 16 Μαρτίου του 2029!
Οι... περιπέτειες για τον Ζαμπά είχαν ξεκινήσει τον προηγούμενο Μάρτιο, όταν ο 27χρονος μεσοεπιθετικός βρέθηκε θετικός σε νορανδροστερόνη και νορετιοχολανολόνη, που θεωρούνται αναβολικά στεροειδή, έπειτα από αγώνα της ομάδας του με την Κορίνθιανς στις 9 Φεβρουαρίου.
Σε πρώτο χρόνο του είχε επιβληθεί προσωρινή τιμωρία με αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση του Βραζιλιάνου στα social media.
Οι Βραζιλιάνοι πάντως σημειώνουν πως ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ διατηρεί δικαίωμα έφεσης προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση ή έστω να μειώσει την ποινή.