La Liga: Πήρε απόσταση επτά βαθμών η Μπαρτσελόνα

Με δύο γκολ του Ραφίνια η ομάδα της Βαρκελώνης νίκησε την Οσασουνα (2-0) και απομακρύνθηκε επτά βαθμούς από την Ρεάλ. Νίκη και για την Ατλέτικο Μαδριτης  

 La Liga: Πήρε απόσταση επτά βαθμών η Μπαρτσελόνα

Με το γκάζι πατημένο κινείται το τελευταίο διάστημα η Μπαρτσελόνα εντός και εκτός συνόρων. Έπειτα από την μεσοβδόμαδη νίκη της με ανατροπή στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Άιντραχτ, οι «μπλαουγκράνα» επιβλήθηκαν της Οσασούνα με 2-0.

Μπορεί να άργησαν να βρουν δίχτυα με τον Ραφίνια (70’, 86’), αλλά κυριάρχησαν απόλυτα στο ματς, έχοντας 24 τελικές προσπάθειες, έναντι μόλις πέντε των φιλοξενούμενων που έπαιξαν μαζική άμυνα. Η Μπαρτσελόνα έχει πλέον απόσταση επτά βαθμών από την Ρεάλ Μαδρίτης που θα αγωνιστεί με μόνο στόχο την νίκη στην έδρα της Αλαβες.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης επέστρεψε στις επιτυχίες έπειτα από δύο μαζεμένες ήττες, επικρατώντας έστω και δύσκολα τους Βαλένθια (2-1). Οι μαδριλένοι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, αλλά χρειάστηκε αν δώσει τη λύση ο αρχηγός τους Κόκε στο 71’. Πολύτιμη νίκη και για την Μαγιόρκα, στην προσπάθεια που κάνει για να μείνει στην κατηγορία, καθώς επιβλήθηκε της βαθμολογικά άνετης Έλτσε με 3-1.

To προφίλ της 16ης αγωνιστικής

Παρασκευή (12/12)

Ρεάλ Σοσιεδάδ – Ζιρόνα 1-2

Σάββατο (13/12)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια 2-1

Μαγιόρκα – Έλτσε 3-1

Μπαρτσελόνα – Οσασούνα 2-0

Χετάφε – Εσπανιόλ 0-1

Κυριακή (14/12)

Σεβίλλη – Ρεάλ Οβιέδο

Θέλτα – Αθλέτικ Μπιλμπάο

Λεβάντε – Βιγιαρεάλ

Αλαβές – Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα (15/12)

Ράγιο Βαγιεκάνο – Ρεάλ Μπέτις

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Standings provided by Sofascore


Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110