Δυσκολότερη η Primera για τη Ρεάλ από το... Champions League!

Έτσι μοιάζει για τους «μέρενγκες», που έχουν ένα πρωτάθλημα στην 6ετία και 4 «κούπες με τα μεγάλα αυτιά» τα τελευταία 5 χρόνια...

Δυσκολότερη η Primera για τη Ρεάλ από το... Champions League!

Τα Κυριακάτικα αποτελέσματα στην Primera Division, εκτός από το ότι έδωσαν τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνας στην Μπαρτσελόνα, αποτέλεσαν, ουσιαστικά, το «κύκνειο άσμα» των όποιων ελπίδων διατηρούσε (στην... εντατική πάντως) η Ρεάλ Μαδρίτης για αντιστροφή της κατάστασης κι επιστροφής της στη διεκδίκηση του τίτλου.

Δεν είναι το -10 που απέχει από τους αίωνιους αντιπάλους της, «μπλαουγκράνα» και την κορυφή της βαθμολογίας. Στο παρελθόν έχει επιστρέψει κι από μεγαλύτερες διαφορές.

Δεν είναι καν η εικόνα των Καταλανών, που μετρούν 7 χαμένους πόντους εντός έδρας (κι άλλους τόσους εκτός) και την Κυριακή, κόντρα στη Χετάφε μόνο πειστικά δεν κέρδισαν. Τα κατάφεραν με πολύ κόπο, ιδρώτα κι άγχος χάρη στην ανυπέρβλητη αξία των Μέσι και Σουάρες.

Ούτε βέβαια το... VAR, το οποίο στοχοποιήθηκε από μερίδα του φίλα προσκείμενου στους «μερένγκες» Τύπου, μετά την, αδιανόητη, μη χρησιμοποίηση του στο πέναλτι που δεν καταλογίστηκε σ’ ανατροπή του Βινίσιους από τον Ρούγι.

Το πρόβλημα της Ρεάλ Μαδρίτης έγκειται στην ίδια και - παρότι κάποιοι κάνουν πως δεν έχουν ιδέα για τον... φόνο - δεν είναι φετινό!

Για να το κάνουμε πιο...λιανά: δεν φταίει η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Ζινεντίν Ζιντάν για την απόσταση της από την κορυφή, που θυμίζει θερμοκρασία στο... Νευροκόπι!

Πέρσι που κι ο Γάλλος ήταν στο «τιμόνι» κι ο «CR7» ηγείτο της επίθεσης της η διαφορά ήταν πάλι διψήφια (στο -14, με ματς περισσότερο, η Μπαρτσελόνα, μετά το 3-0 στο «Μπερναμπέου»)

Και το φινάλε της σεζόν 2017-18, ναι μεν βρήκε τους «μπλάνκος» με την κούπα του Champions League ανα χείρας, αλλά και τρίτους στο πρωτάθλημα (πίσω κι από τη συμπολίτισσα Ατλέτικο) στο -17 από την κορυφή!

Συν τοις άλλοις, είχε αποκλειστεί, στα προημιτελικά του Ισπανικού Κυπέλλου από τη Λεγανές χάνοντας, εντός έδρας, με 2-1, παρότι είχε κερδίσει το πρώτο ματς (1-0)!

Να δεχθούμε, για την «οικονομία» της κουβέντας, ότι πέρσι η «λευκή ομάδα»... παράτησε τις εγχώριες διοργανώσεις για να επικεντρωθεί στον μεγάλο στόχο του Κιέβου; Να το κάνουμε.

Όσα πρωταθλήματα και η...
Ατλέτικο τα τελευταία 6 χρόνια!

Μόνο που, αν καταλήξουμε σ’ αυτή την υπόθεση, η πολυνίκης (33 «κούπες») της Primera Division το έχει... παρακάνει εσχάτως απαξιώνοντας το πρωτάθλημα! Από το 2008 το έχει κατακτήσει δις (2012, 2017) και μία την τελευταία 6ετία. Όσες κι η συμπολίτισσα Ατλέτικο δηλαδή (2014)!

Την ίδια στιγμή, η Μπαρτσελόνα έχει το 70% των τίτλων στη 10ετία, μειώνοντας την ψαλίδα από την αιώνια αντίπαλο της (25 τα πρωταθλήματα) της.

Το παράδοξο είναι πως την ίδια στιγμή που ασθμαίνει στις κατακτήσεις των εγχώριων τίτλων (δύο και τα κύπελλα της την τελευταία 10ετία) κάνει θραύση στο Champions League έχοντας κατακτήσει 3 διαδοχικά και 4 την τελευταία 5ετία!

Υπό μια έννοια, ανεξήγητο, αφού η δυναμικότητα των ομάδων που συμμετέχουν, τουλάχιστον στις νοκ άουτ φάσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, είναι ασφαλώς υψηλότερη, από τις μικρομεσαίες της Primera που παίζουν ρόλο ρυθμιστή στο πρωτάθλημα...

Ωστόσο εξήγηση υπάρχει κι είναι προφανής.

Μπορεί να το ξανακάνει;

Είναι άλλα τα προαπαιτούμενα κι άλλη η λογική του Champions League, ειδικά στη φάση των νοκ άουτ αγώνων.

Το πρωτάθλημα, με όρους... στίβου, προσομοιάζει, με «μαραθώνιο» κι επιβραβεύει τη σταθερότητα και την ομαδική δουλειά. Αντίθετα, στους αγώνες της «μιας βραδιάς», τον πρώτο λόγο έχουν οι προσωπικότητες.

Κι αν η σταθερότητα δεν είναι ίδιον της «λευκής ομάδας», δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχει προσωπικότητες στο ρόστερ της. Επίσης, άλλη ψυχολογική κι αγωνιστική προετοιμασία χρειάζεται η μία κι άλλη η έτερη διοργάνωση.

Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε στην φάση των ομίλων του Champions League (που έχουν το χαρακτήρα μίνι πρωταθλήματος...) τα πάνε καλά οι Μαδριλένοι εσχάτως. Πέρσι και πρόπερσι κατέληξαν 2οι στους ομίλους τους (πίσω από Τότεναμ και Ντόρτμουντ, αντίστοιχα) ενώ τη φετινή σεζόν, παρότι τερμάτισαν πρώτοι, έχασαν δις από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που έμεινε εκτός Ευρώπης!

Το ερωτηματικό που πλέον απασχολεί το κοινό της, είναι αν μπορεί αυτή η Ρεάλ Μαδρίτης να επαναλάβει τα περσινά πεπραγμένα και του 2016, όταν έσωσε, με την κατάκτηση του Champions League «χαμένες» σεζόν...

Αυτή τη στιγμή μοιάζει απίθανο, αλλά εξίσου φαινόταν και το 2018, αλλά και προ 3ετίας...