H Mπέτις, ο Ολυμπιακός και ο Καμαρά των...50 εκ. ευρώ!

Το αντι-παράδειγμα της ισπανικής ομάδας στην επανέναρξη της σεζόν, η προσήλωση από την αρχή που πρέπει να δείξει ο Ολυμπιακός στο δικό του come back και ο απογοητευτικός Καρβάλιο.

H Mπέτις, ο Ολυμπιακός και ο Καμαρά των...50 εκ. ευρώ!

Έτυχε να δω χτες το βράδυ τον αγώνα της Ουέσκα με την Μπέτις. Ματς στο οποίο αγωνιζόταν η ουραγός και με... διαφορά ομάδα της Πριμέρα, με τον σύλλογο που βγήκε πρώτος στον όμιλο του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ και διεκδικεί ξανά την ευρωπαϊκή έξοδο στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Η εικόνα της Μπέτις ήταν απίστευτα αρνητική. Δέχτηκε πίεση ψηλά από την αντίπαλό της και δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα καθόλου, παρά μόνο στο πρώτο τρίτο του γηπέδου για να αποφύγει αυτό το πρέσινγκ των γηπεδούχων. Από τύχη δεν δέχτηκε γκολ στο πρώτο μέρος, στο οποίο δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μία τελική προσπάθεια.

Στην επανάληψη ο Τέγιο στην μοναδική καλή προσπάθειά του στο ματς κέρδισε πέναλτι και ο Σανάμπρια επίσης με δόση τύχης (γιατί βρήκε την μπάλα ο γκολκίπερ στο σουτ) άνοιξε το σκορ. Ο Σετιέν έβαλε και τον Λο Σέλσο για να σφραγίσει τη νίκη με ένα δεύτερο γκολ, κάτι το οποίο θα μπορούσε να συμβεί εάν ο Τέγιο έκανε καλές σέντρες σε επικίνδυνες πλαγιοκοπήσεις του από πάσες του Αργεντινού στον κενό χώρο.

Και ξαφνικά στο τελευταίο τέταρτο η Ουέσκα έκανε την ανατροπή. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο στην πραγματικότητα, εκμεταλλευόμενη ένα αβίαστο λάθος του... Τέγιο για την ισοφάριση και μια κακή απόκρουση της πελαγωμένης άμυνας της Μπέτις για το 2-1. Μέχρι το τέλος η Μπέτις δεν έκανε ούτε μία προσπάθεια προς την εστία, κλείνοντας το παιχνίδι με την μοναδική τελική να είναι το... πέναλτι!

Αυτό που είδαμε συνολικά ήταν μια εντελώς απροετοίμαστη ομάδα, χωρίς αποφασιστικότητα στις προσωπικές μονομαχίες και δίχως καν να κάνει φάουλ. Κάποια στιγμή προς το τέλος είδαμε ένα στατιστικό με τους Ανδαλουσιάνους να έχουν μόλις δύο φάουλ στην αναμέτρηση!

Ήταν ένα σπουδαίο παράδειγμα προς αποφυγή για το πως μια ομάδα επιστρέφει στη δράση μετά από διακοπή λόγω εορτών. Κι ο Ολυμπιακός που γυρίζει στην Ξάνθη έπειτα από τρεις εβδομάδες χωρίς αγώνες, θα πρέπει να έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά από αυτή που έδειξε χτες μια ομάδα την οποία αντιμετώπισαν και δυσκολεύτηκαν πολύ και τις δύο φορές στην Ευρώπη οι ερυθρόλευκοι.

Με τις προπονήσεις που έχει κάνει ο Μαρτίνς και την ένταση που έχει βάλει, το πιθανότερο είναι ότι θα δούμε έναν Ολυμπιακό με το «μαχαίρι στα δόντια», όχι μόνο στο παιχνίδι του Κυπέλλου αλλά και σε όσα ακολουθούν τον Ιανουάριο, οδεύοντας προς το καθοριστικό διάστημα με τα ελληνικά ντέρμπι και τα ματς με την Ντιναμό Κιέβου τον επόμενο μήνα.

Πραγματικά για λύπηση στο χτεσινό παιχνίδι ήταν ο Γουίλιαμ Καρβάλιο, ο Πορτογάλος μέσος της Μπέτις που κοστολογείται περίπου 25 εκ. ευρώ. Σε μια γενικά κακή σεζόν του, χτες ήταν τόσο αργός όσο θα είναι ο... Τουρέ όχι τώρα, αλλά σε 2-3 χρόνια! Βλέποντας αυτόν τον παίκτη να περιφέρεται αργά στο γήπεδο και να κάνει συνεχώς λάθη, ο καθένας θα μπορούσε να κοστολογήσει τον Μαντί Καμαρά του Ολυμπιακού, όχι με 25 αλλά με 50 εκ. ευρώ! Και λίγα λέω...