Το ονειρικό ντεμπούτο του Φαν Ντάικ στην Λίβερπουλ που έδειξε τον δρόμο προς την επιτυχία

Ο Ολλανδός αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του στις 5/1/18 με την φανέλα της Λίβερπουλ και έδειξε αμέσως πως οι «reds» δεν θα μετανιώσουν τα χρήματα που έδωσαν στην Σαουθάμπτον.

Το ονειρικό ντεμπούτο του Φαν Ντάικ στην Λίβερπουλ που έδειξε τον δρόμο προς την επιτυχία

Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ είναι η κολόνα της αμυντικής λειτουργίας της Λίβερπουλ, είναι αυτό που έλειπε από την άμυνα των «reds» για πολλά χρόνια.

Η Λίβερπουλ στις 1 Ιανουαρίου του 2018 ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Βίρτζιλ φαν Ντάικ από την Σαουθάμπτον έναντι του ποσού των 78,8 εκατ. ευρώ.

Ο Ολλανδός αμυντικός τα πήγαινε περίφημα στους «Αγίους» στους οποίους έμεινε για 2,5 χρόνια. Είχε φτάσει όμως η στιγμή για το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Φυσικά αποδέχθηκε την πρόταση της Λίβερπουλ η οποία μάλιστα αποτελούσε ρεκόρ για τον σύλλογο.

Ο Φαν Ντάικ ωστόσο έδειξε... "με το καλημέρα" πως αξίζει και το τελευταίο ευρώ που δαπάνησε η Λίβερπουλ. Στις 5 Ιανουαρίου πραγματοποιεί το ντεμπούτο στο Άνφιλντ με αντίπαλο την Έβερτον σε ένα ακόμα ντέρμπι του Μέρσισαϊντ στο πλαίσιο του FA Cup. Ο Ολλανδός στο 84' σκόραρε και έκανε το 2-1 υπέρ της Λίβερπουλ, δίνοντας της την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό της σεζόν και βοήθησε την Λίβερπουλ να φτάσει μέχρι τον τελικό του Champions League. Φέτος, έχει συμβάλλει τα μέγιστα για την αμυντική λειτουργία κι όχι μόνο των «reds». Είναι αυτός που φωνάζει στους υπόλοιπους, που τους κρατάει σε εγρήγορση και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας των μόλις 10 τερμάτων παθητικό στην Premier League μετά από 21 αγωνιστικές.